2017 PYBS - Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Kaç Gün Kaldı

2017 PYBS - Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Kaç Gün Kaldı
10 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00 de yapılacak olan Bursluluk sınavına kaç gün kaldığını haberimizden takip edebilirsiniz. Detaylar haberimizden okuyabilirsiniz... Bursluluk sınavı ne zaman 2017

2017 PYBS ne zaman saat kaçta yapılacak? 

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamış olduğu 2017 sınav takvimine göre PYBS 10 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 14:00’da yapılacaktır. Sınav giriş için başvuru tarihleri PYBS kılavuzu yayınladığından açıklanmış olacak. Bunun yanında sınava girecek olan adayların sınav yerleri ve sınava giriş belgeleri Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi üzerinden açıklanacak.

2017 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına Kaç Gün Kaldı?

Sınav Tarihi: 10 Haziran 2017

Sınav Saati: 14.00

Hangi Sınıflar Girecek: 5, 6, 7, 9, 10, 11.sınıflar katılacaklar. (8.sınıflar TEOG Puanına göre burs imkanı kazanabilecekler)

2017 PYBS Sınavı kaç gün kaldığını aşağıdan online takip edebilirsiniz.

PYBS bursu nedir?

Devlet parasız yatılılık bursu ilköğretim ve lise öğrencilerine verilen bir burs çeşididir. Süresi 18 yaşına kadar olup, 5. Sınıftan 11. Sınıf dahil olmak üzere bu sınıf aralığındaki kişiler bursu alabilmektedir. Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir. Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır. Devlet parasız yatılılık bursu 8. sınıflara TEOG sınavından aldıkları puanların yüksekliğine göre verilmektedir. Ancak 5,6,7,9,10,11’nci sınıflara giden öğrenciler, sadece bu bursa özel yapılan sınava girmek zorundadır.

Devlet parasız yatılılık bursu sınavı yılda bir kez sınıflara göre yapılmaktadır. Sorular genel değil, o yılın soruları olup, öğrencilerin bilgileri taze iken sınav yapılır. Sınavın kazanılması kolaydır. Çünkü devlet parasız yatılılık bursuna çok ciddi rakamlarda kişiye verilmektedir. Ancak sınavlar düşündürücü ve yoruma dayalıdır. Sınavda ne kadar başarılı olunursa, PYBS bursunu almakta o kadar kolaydır. PYBS bursunun sonuçları ise sınavdan 1 ay sonra açıklanır ve kazanıp, kazanamadığınızda buralarda belli olur. Kazanan kişiler gerekli bilgileri okulları aracılığıyla gönderir ve bursunu almaya başlar. Kazanamayan kişiler ise seneye eğer ki şartları uyuyorsa tekrar girebilir.

2017 PYBS Burs Ücreti Ne Kadar ve hangi aylarda ödenir?

2017 yılı için PYBS burs ücreti 530 TL’dir. Bu ücreti devlet size 3 ayda bir olarak banka hesabınıza yatırılmaktadır. Öğrenciye yapılacak ödemeler Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında gerçekleştirilir.

PYBS Bursu hangi şartlar altında kesilir?

Ortaokul veya imam-hatip ortaokullarında bir defadan fazla sınıf tekrarına kalan veya orta öğretimde ise öğrenim hakkını kullanmış olan kişilerin bursları kesilir. Orta öğretim kurumlarından mezun olan veya son sınıfta beklemeli duruma düşen kişilerin bursları kesilir. Taksirli suçlar ile kabahat nev’inden olanlar dışında, işlediği suçtan dolayı hükümlü bulunan kişilerin bursları kesilir. Örgün eğitim dışına çıkarılma cezası almış olan kişilerin, özürsüz olarak öğrenimini terk edip okuldan ayrılan kişilerin, parasız yatılı veya bursluluk hakkından isteğiyle vazgeçen kişilerin ve özel bir okula kayıt veya nakil yaptıran kişilerin bursları kesilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.