2018 KPSS/1 tercih sonuçları açııklandı

2018 KPSS/1 tercih sonuçları açııklandı
KPSS 2018/1 yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından açıklandı. Memur, tekniker, mühendis, mimar ve avukat başta olmak üzere birçok alanda sağlanacak olan istihdam kapsamında KPSS 2018/1 başvuruları 26 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında alınmıştı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını 'aday işlemleri' sayfası üzerinden görüntüleyebilir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından KPSS 2018/1 sonuçları açıklandı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları için tercihte bulunan adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesinden T.C kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilir.

Edinilen bilgiye göre, kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleşmek için 115 bin 863 aday başvuru yaptı. Başvuru yapanlardan, ortaöğretim alanında 80, önlisans alanında 609 ve lisans alanında 782 olmak üzere, toplam bin 471 aday yerleşti.

KPSS 2018/1 LİSANS ALANINDAKİ KADROLAR

Memur, Mimar, Antrenör, Çocuk Gelişimcisi, Mühendis, Kütüphaneci, Programcı, Avukat, Bilgisayar işletmeni, Sekreter, Hemşire, Psikolog, Veteriner Hekim, Çözümleyici, Fizikçi, Kimyager, Diyetisyen, Fizyoterapist, Odyolog, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Grafiker, İcra Memuru, İstatistikçi, Müze Araştırmacısı, Apron Memuru, Arff Memuru, Veteriner, Biolog.

KPSS 2018/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

ORTAÖĞRETİM;
Tercih Yapan Aday Sayısı: 25.200
Kontenjan Sayısı : 80
Yerleşen : 80
Boş Kalan Kontenjan : 0
 
ÖNLİSANS;
Tercih Yapan Aday Sayısı: 48.327
Kontenjan Sayısı : 609
Yerleşen : 609
Boş Kalan Kontenjan : 0
 
LİSANS;
Tercih Yapan Aday Sayısı: 48.327
Kontenjan Sayısı : 783
Yerleşen : 782
Boş Kalan Kontenjan :1

KPSS 2018/1 ÖNLİSANS ALANINDAKİ KADROLAR

Sağlık Teknikeri, Memur, Şoför, Tekniker, Bilgisayar İşletmeni, Aşçı, Laborant, Programcı, Sağlık Teknikeri, Veteriner Sağlık Teknikeri, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Hemşire, Sekreter, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, İcra Memuru, Anbar Memuru, Arff Memuru, Teknik Ressam, Muhasebeci, Orman Muhafaza Memuru.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.