2018 LGS Yerleştirme Kılavuzu

2018 LGS Yerleştirme Kılavuzu
Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sistemine ilişkin tercih ve yerleştirme kılavuzu "odsgm.meb.gov.tr" adresinden yayımlandı.

2018 LGS YERLEŞTİRME KILAVUZU AÇIKLANDI

MEB, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının ardından, tercih ve yerleştirme kılavuzunu da açıkladı. Buna göre tercihler için kontenjan tabloları 2 Temmuz'da yayınlanacak. 2-13 Temmuz arasındaysa tercihler alınacak. 30 Temmuz'da yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ilan edilecek. 27 Haziran-13 Temmuz'da ise özel okullar ile yetenek sınavları ile öğrenci alan okullar kayıtlarını tamamlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sistemine ilişkin tercih ve yerleştirme kılavuzuna "odsgm.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabileceği duyuruldu.

Tercih ve yerleştirme kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYINIZ

KOLEJDE ÖN KAYIT ZAMANI

Özel okullarda ön kayıtlar da başlıyor. Sınavla öğrenci alan Türk ve yabancı özel okullar, bugünden itibaren yarın akşama kadar taban puanlarını ilan edecek. 1 Temmuz saat 17.00’ye kadar ön kayıt alacaklar. Taban puanı tutan birkaç koleje birden ön kayıt yapılabilecek. 1 Temmuz akşamı saat 20.00’de okulların asil ve yedek listeleri ilan etmesi bekleniyor. Kolejlere kayıt 6 Temmuz’a kadar sürecek, 6 Temmuz’da ise serbest kayıt dönemine geçilecek. Özel okula kesin kayıt olup MEB sisteminden sınav sonuçlarına göre tercih yapanların listesi MEB tarafından iptal edilecek.

lgs-yerlestirme-takvimi.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.