2018 Merkezi Sınav (LGS) Sonuçları

2018 Merkezi Sınav (LGS) Sonuçları
LGS sınavı 2 Haziran 2018 tarihinde uygulandı. Sınava 8’inci sınıfta okuyan 1.2 milyon öğrencinin yaklaşık 1 milyonu girdi. Bu öğrencilerden 126 bini sınavla öğrenci alacak 1367 liseye yerleştirilecek.

Yaklaşık 1 milyon öğrenci ise adreslerine göre sınavsız öğrenci alan liseler için tercih yapacak.

LGS SONUÇLARI 26 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hem sınavla hem de sınavsız öğrenci alacak liseler için yerleştirme kılavuzunun da LGS sonuçlarının açıklanacağı 26 Haziran tarihinde yayımlanacağı açıklamasını yaptı. (Sınav tarihi daha önce 22 Haziran olarak açıklanmıştı.)

ÖNCE ÖZEL SONRA DEVLET TERCİHİ YAPILACAK

26 Haziran’da LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından liseler için tercih ve yerleştirme süreci başlayacak. Önce özel okullar öğrenci kayıtlarını yapacak. Özel okula kayıt yaptıran öğrenci ise sınavlı ya da sınavsız öğrenci alan devlet liseleri için tercih yapamayacak.

TEMMUZ LGS TERCİH AYI OLACAK

Lise tercihi yapacak 1.2 milyon öğrenci ve ailesi için Temmuz ayı ise tercih maratonuyla geçecek.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum