2019 Bursluluk Sınav Soruları

2019 Bursluluk Sınav Soruları
Binlerce öğrenci İOKBS Bursluluk sınavı soruları ve konuları hakkında detaylı bilgiye erişmek istiyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’ inci sınıf öğrencilerinin katılacağı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlan Bursluluk Sınavı 2 Haziranda...

Bursluluk sınavı 2019 geri sayımı başladı. Heyecanla beklenen bursluluk sınavı iki oturumda gerçekleşecek. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), eski adı Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'nın (PYBS) 2019 tarihi belli oldu. Sınava katılan öğrencilerin İOKBS puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre hesaplanacaktır: Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucu ile okutulur. İOKBS'de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. İşte Bursluluk sınavı hakkındaki detaylar…

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), yani halk tabiriyle Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı hakkında merak edilenler haberimizin devamında...

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

02 Haziran 2019 tarihinde 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11' inci sınıf öğrencilerinin katılacağı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlan Bursluluk Sınavı (İOKBS) yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

BURSLULUK SINAVI SAAT KAÇTA?

İOKBS ise saat 10.00 'da başlayacaktır.

Merkezi Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. İOKBS' de ise 100 soru sorulacak ve 120 dakika olarak uygulanacaktır.

Sınav öncesi il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bina sınav görevlileri ile okul müdürlüklerinde salon görevlilerine yönelik yapılacak toplantılara gerekli önem verilecektir. Sınav görevi olan bütün ilgililerin toplantılara katılmaları sağlanacaktır.

İOKBS Sınava Giriş Belgesi 17 Mayıs 2019 tarihinde ilan edildi. Sonuçlar 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

SINAV KONULARI NELER?

Sınav kitapçığında aşağıda bulunan dersler yer almaktadır:

5, 6 ve 7'nci Sınıf öğrencilerine 

Türkçe
Matematik
Fen Bilimleri
Sosyal Bilgiler

8. Sınıf ve Hazırlık Sınıfı (8. sınıf müfredat programından hazırlanacaktır.)

Türkçe
Matematik
Fen Bilimleri
Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

9, 10 ve 11'inci Sınıf öğrencilerine;

Türk Dili ve Edebiyatı
Matematik
Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji)
Soyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.