2019 LGS ne zaman yapılacak

2019 LGS ne zaman yapılacak
2019 LGS ne zaman yapılacak, bugünlerde en çok sorulan soru bu. 8’inci sınıfta okuyan 1.2 milyon öğrencinin katılacağı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl ikinci kez yapılacak.

Öğrenciler LGS sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan liselere yerleşecek. Aralarında yabancı özel liselerin de olduğu okullar LGS puanlarıyla öğrencilerini alacak.

2019 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS örnek soruları ardından sınav tarihi de bir kez daha gündeme geldi. Peki, LGS bu yıl ne zaman yapılacak?

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (2019 LGS) 01 Haziran 2019 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler adres gözetmeksizin istedikleri okullara yerleşebilecek.

2019 LGS SINAV SÜRESİ NE KADAR OLDU

Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) detayları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Bakanlık LGS sınav süresini uzattıklarını belirtti. 2019 LGS sıjnavı 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacak LGS'de sayısal alan oturumu süresi 20 dakika uzatıldı. 50 soruluk sözel alanın süresi 75 dakika; 40 soruluk sayısal alanın süresi 80 dakika oldu.

Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20  dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk  sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk  sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

ÖRNEK SORULAR HER AY YAYIMLANACAK

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ekim ve kasım aylarında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı. Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtilen bu yeni uygulamaya, her ay örnek soru kitapçığı yayımlanarak devam edileceği bildirildi. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum