2019 LGS örnek soruları yayımlandı

2019 LGS örnek soruları yayımlandı
2019 LGS örnek soruları yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için örnek soruları yayımladı. Açıklamada şöyle denildi:

Milyonlarca öğrencinin katılım sağlayacağı 2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) örnek soruları yayımlandı. MEB'e bağlı olan http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde 'Sözel Bölüm' ve 'Sayısal Bölüm' olarak iki ayrı örnek kitapçık paylaşıldı. Sınava girecek adaylara yol gösterecek olan örnek sorular ardından tarih detayı da yeniden gündeme geldi. Peki, LGS bu yıl ne zaman?

2019 LGS NE ZAMAN?

LGS örnek soruları ardından sınav tarihi de bir kez daha gündeme geldi. Peki, LGS bu yıl ne zaman yapılacak?

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 01 Haziran 2019 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler adres gözetmeksizin istedikleri okullara yerleşebilecek.

2019 LGS ÖRNEK SORULARI YAYIMLANDI

Örnek soru kitapçıklarında ilk ünitelerde yer alan konulara ağırlık verilmekle birlikte diğer ünitelerden de örnek sorular yer almaktadır. Yıl içerisinde diğer ünitelerle ilgili örnek soru yayımlanmasına devam edilecektir.

Matematik ve fen bilimleri testlerinden oluşan LGS sayısal bölüm için 10 matematik, 10 fen bilimleri sorusu örnek olarak yayımlandı.

SAYISAL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS sözel bölüm için de örnek sorulara yer verildi. Bu bölümde de Türkçe'de 10, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testleri için 5'er örnek soru yer aldıb

SÖZEL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum