2019 LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürecek

2019 LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürecek
2019 LGS başvuruları başladı: 3 yanlış 1 doğruyu götürecek. 1 Haziran'da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) kılavuzu yayımlandı. 2019 LGS başvuruları 3-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar 24 Haziran'da açıklanacak.

1.2 milyon öğrenci ve ailesi merakla beklediği 2019 LGS kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sitesinden yayımlandı. 

2019 LGS BAŞVURULARI BAŞLADI: 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

1 Haziran'da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları 03-14 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak. Sınavın sonuçları 24 Haziran'da açıklanacak.

HANGİ LİSELER LGS PUANIYLA ÖĞRENCİ ALACAK?

Kılavuzda merkezi sınavla yani LGS puanıyla öğrenci alacak liseler şöyle sıralandı: Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları.

SINAV SAAT KAÇTA, NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenen yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacak.

BAŞVURU ÖĞRENİM GÖRÜLEN OKULDAN YAPILACAK

LGS başvuruları isteğe bağlı, katılım zorunlu değil. Sınava katılmak isteyenler, başvurularını 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

İKİ OTURUM TOPLAM 90 SORU

Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacak.

SÖZEL ALANDA SÜRE AYNI KALDI

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacak. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil soruları yer alacak.

SAYISAL BÖLÜMDE SÜRE 20 DAKİKA ARTTI

İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl öğrencilerin süre sıkıntısı yaşadığı bu bölümde sürenin 20 dakika artığını daha önce açıklamıştı. Bu değişiklik kılavuza da girmiş oldu. İkinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecek. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum