2019 LGS’de kaç tercih hakkı var

2019 LGS’de kaç tercih hakkı var
Liselere Giriş Sınavı 1 Haziran 2019 tarihinde yapıldı. Sınav sonuçları açıklanması ile birlikte bu sefer LGS kaç tercih yapılacak 2019 sorusu ile karşılaşmış olacağız.

MEB’in yayınladığı takvime göre, 1 Haziran’da gerçekleştirilen LGS sınavının sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler merkezi sınav sonuçlarına 24 Haziran‘dan itibaren www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden görüntüleyebilecek.

2019 lgs’de kaç tercih yapılacak sorusunun cevabını verebilmemiz için öncelikle 2019 LGS sonuçlarının MEB tarafından açıklanıp 2019 LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunun yayımlanması gerekir.

Ancak geçen sene yapılan lgs tercihlerine göre bir değerlendirme yaparsak; Adrese dayalı okul tercihi zorunluydu. Öğrenciler; ‘Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar’, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ve ‘Pansiyonlu Okullar’ olmak üzere üç grupta en fazla 15 tercih yapabiliyordu.

Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girmeyen için bu, iki grupta olacak. Tüm öğrenciler, yerel yerleştirmeyle girilen okul tercihinde bulunmak zorundaydı. Aksi halde sınavlı ve pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmıyordu. 

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu ne zaman yayımlanır?

Dediğim gibi, 2019 LGS sonuçları açıklandıktan sonra 2019 LGS Tercih ve yerleştirme kılavuzu ile birlikte 2019 LGS Tercih ve yerleştirme takvimi de açıklanmış olacak. O zaman bütün ayrıntılar belli olur.

Geçen yıl 2 Temmuz’da LGS kontenjanları yayımlanmış, tercihler 2-13 Temmuz aralığında alınmıştı. LGS tercih sonuçları ise 30 Temmuz’da açıklanmıştı.

2019 LGS tercihleri içinde tahminen 2019 LGS kontenjan tabloları 1 Temmuz’da tercihlerin ise 1-12 Temmuz aralığında yapılacağını düşünüyorum.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.