2019 Üç aylar ne zaman başlıyor

2019 Üç aylar ne zaman başlıyor
Üç ayların habercisi olarak bilinen bu mübarek günde eller yine semaya yükselecek, camiler dolup taşacak. Peki, Diyanet İşleri dini günler takvimine göre Regaip Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor? Üç aylar ne zaman başlıyor? İşte tüm ayrıntılar..

Mart ayının gelmesi ile birlikte Regaip Kandili tarihi de merak edilmeye başladı. Üç ayların habercisi olan bu mübarek gün yine dua ve ibadetler ile geçirilecek. Camiler dolup taşacak, eller semaya yükselecek. 'Regaip Kandili ne zaman' sorusunun yanıtı ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimi ile cevabını bulmuştu. Peki, 2019 Regaip Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor? Üç aylar ne zaman başlıyor?

Regaip kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor

Recep, Şaban ve Ramazan ayları milyonlarca kişi tarafından heyecanla bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimine göre 2019 Regaip Kandili tarihi de belli oldu.

Regaip kandili önemi

"Her şeyde farklılıklar olduğu gibi zamanlar da feyiz ve fazilet bakımından müsavi değildir. On iki ayın içinde "Üç aylar" diye anılan Recep, Şaban ve Ramazan ayları, rahmet ve mağfiret bakımından, diğer aylardan daha üstündür. Bu mübarek üç ayların içinde sırasıyla Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecesi gibi geceler vardır. Bu eşsiz aylardaki manevi hazzı bir an önce tatmak için Peygamberimiz (sav) Recep ayını gördüklerinde şöyle dua ederdi. " Allahım Recebi ve Şabanı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur."Regaib gecesi, Allah'üTeala' nın rahmet, mağfiret ve inayetinin bol bol ihsan edildiği bir gecedir.

Regaib Kandili, 7 Mart'ı 8 Mart'a bağlayan gece idra edilecek.

Mirac kandili tarihi

Miraç Kandili, 2 Nisan Salı günü idrak edilecek. Bu önemli gün yine camiler dolup taşacak ve eller semaya yükselecek.

Berat kandili tarihi

İslam aleminin dua ve ibadetler ile geçireceği Berat Kandili, 2019 yılında 19 Nisan Cuma günü idrak edilecek.

Kadir gecesi ne zaman

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına veda edeceğimiz ve Kadir Gecesi'ni idrak edeceğimiz gün ise 31 Mayıs Cuma gününe denk geliyor.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.