2020 KPSS Ortaöğretim sınavı yapıldı

2020 KPSS Ortaöğretim sınavı yapıldı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim (2020-KPSS Ortaöğretim) başladı. Sınav, 81 ilde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 188 sınav merkezinde düzenlendi.

 Sınav, 81 ilde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 188 sınav merkezinde düzenlendi. Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylara 120 sorudan oluşan ‘Genel Yetenek’ ve ‘Genel Kültür’ testleri uygulandı. Adaylara 130 dakika süre verildi. KPSS Ortaöğretim adayları, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. ÖSYM tarafından yapılan sınavlara katılacağını sınav giriş belgeleriyle belgeleyenler, yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçiyle sınav görevlileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Sınav sonuçları, 24 Aralık'ta açıklanacak.

Koronavirüs salgınına karşı tedbirler alınıyor. Sınav binaları ve salonları sınavdan önce detaylı temizlik yapılarak dezenfekte edildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevlilerce maske ve dezenfektan dağıtıldı, isteyen adaylar dezenfektanlarını yanlarında getirebildi. Sınav görevlilerine maske ve dezenfektanla lateks eldiven de dağıtıldı. Adaylar ve görevliler, kendi maske ve siperliklerini kullanabildi. Sınav görevlilerinin ve adayların COVID-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edildi. Yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine giremedi. Adaylar, sınav binalarına girişte sosyal mesafenin korunması için sınav görevlilerince yönlendirildi.

2020-KPSS Ortaöğretim Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

22 Kasım 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Ortaöğretim Sınavının Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 23 Kasım 2020 tarihinde saat 15.30'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

2020-KPSS Ortaöğretim Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (% 10)

7 kişinin söylediği K,L,M şarkısı sorusu adayları çileden çıkardı.

Türkçe testinin sonunda sözel mantık sorusu kısmında adaylara 7 kişinin söylediği K,L ve M şarkıları sorusu soruldu. 7 kişiden oluşan ekibin art arda şarkı söylediği K, L, ve M şarkılarını söyleyen ekibin hangi sırayla şarkıyı söylediği, kişilerin hangi şarkıyı söylediği sorularda soruldu.

KPSS Twitter Yorumları

K L M sorusuna ayrı kızgınım şeker verilmemesine ayrı kırgınım. #KPSS
Yasak olduğu halde KPSS için evden çıkıyorum #KPSS
Sinava önceden girmiş olan kpss lisans, kpss ön lisans ve diğerleri #KPSS #kpss2020 #kpssonlisans2020
Kpss özeti; Türkçe anlama Matematik X= Ne Tarih Sanki Osmanlı Evladı olman lazım Coğrafya bitki olman Vatandaşlık bu sene kpss 1982 #kpssortaoeğretim #KPSS #kpss2020

25
24
25
24
25
25
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.