2020 LGS mayıs ayı örnek soru kitapçığının ikincisi yayımlandı

2020 LGS mayıs ayı örnek soru kitapçığının ikincisi yayımlandı
2020 LGS kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek öğrenciler için her ay yayımlanan örnek soru kitapçığının ikincisi yayımlandı. Ayda iki kez yayımlanmaya başlayan örnek soruların Mayıs ayı için hazırlanan ikinci kitapçığı erişime açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselerarası Geçiş Sınavı (LGS)’na girecek öğrenciler için her ay hazırlanan örnek soru kitapçığının bu ay ikincisi yayımlandı.  Güncel sınav müfredatına göre hazırlanan mayıs ayına ait ikinci örnek sorulara Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün //odsgm.meb.gov.tr/ adresinden bugün itibariyle erişilebilecek.

Örnek soru kitapçığı, sayısal bölümde 20 soru, sözel bölümde 25 sorudan oluşuyor. Sözel bölümde Türkçe testinde 10, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 5, Yabancı Dil (İngilizce)’den beş soru yer alıyor. Sayısal bölümdeyse matematik testinde 10, fen bilimleri testinde 10 soru bulunuyor. Örnek sorular sınav tarihine kadar belirlenen periyotta yayımlanmaya devam edecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

14
4
231
5
2
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.