2020 LGS Sınav sonuçları

2020 LGS Sınav sonuçları
MEB tarafından, LGS kapsamındaki merkezi sınav 20 Haziran Cumartesi günü uygulandı. LGS sonuç tarihi ve puan hesaplama yöntemine yönelik araştırma yapıyor. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, LGS puan hesaplama nasıl yapılır?

LGS SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK 

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.
Öğrencilere birinci oturumda, 8. sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltildi. 

LGS sonuçları, 16 Temmuz'da ilan edilecek. Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

LGS Puan hesaplaması için tıklayınız

 

Kaynak:Eğitim Sistem

2
4
10
49
7
2
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.