2020 LGS'de öğretmenler için kurallar

2020 LGS'de öğretmenler için kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) görevli öğretmenlerin hangi kurallara uyacağını açıkladı.

MEB, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sınavda görevli öğretmen, sınav görevlileri, salon başkanları ve bina sorumlularının uyacağı kurallar açıklandı.

Sınav görevlileri ve öğrenciler sınav öncesinde tıbbi maske takılı olarak sınav salonlarına gidecek, sınav görevlileri sınav boyunca maske takmaya devam edecek.

Öğrenciler ise yerlerine oturduklarında aralarında en az 1 metre olacak şekilde mesafe sağlanarak istemeleri hâlinde sınav başladıktan sonra maskelerini çıkararak sınava devam edebilecek.

Sınav görevlileri; sınav kutu ve paketlerinin teslimi, sınav giriş belgelerinin düzenlenmesi/sıralarda hazır bulundurulması ve kontrolü, soru kitapçıkları ve cevap kâğıtlarının dağıtılması/toplanması, gerekli durumlarda detaylı olarak yapılacak kimlik ve sınav giriş belgesi kontrolü gibi temas gerektiren tüm sınav işlemlerinde cerrahi eldiven kullanacak.

CEP TELEFONLARINI GETİREMEYECEKLER

 Sınav binasına cep telefonu ya da diğer iletişim araçları ile girilmesi kesinlikle yasak.

SINAV GÖREVLİLERİ BU YASAKLARA UYACAK

  • Salonda soru kitapçığı, gazete, kitap vb. dokümanı okuyamaz.
  • Yüksek sesle konuşamaz.
  • Gürültü çıkaran ayakkabılarla sınav salonuna gelemez.
  • Sınav süresince salonu terk edemez.
  • Çay, kahve vb. içemez.
  • Öğrencinin başında uzun süre bekleyemez.
  • Öğrencilerle sınav başladıktan sonra ve sınav süresince konuşamaz. Sorular hakkında yorum yapamaz.
  • Öğrencilere ait sınav evrakını dikkat çekici bir şekilde inceleyemez.

KİMLİKLERE DOKUNULMAYACAK

Kimlik kontrollerinin kimliklere dokunulmadan yapılacak. Nüfus cüzdanı ya da TC kimlik kartında fotoğraf bulunması şartı aranmayacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.