2021 AÖL ek sınav ne zaman yapılacak

2021 AÖL ek sınav ne zaman yapılacak
2021 AÖL ek sınav ne zaman yapılacak, AÖL kayıt yenileme işlemleri başladı, kayıt ücreti ne kadar detaylar haberimizde...

Açıköğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖL ek sınav kayıt yenileme 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü başlayıp 13 Ağustos 2021 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. AÖL kayıt yenileme ücreti 50 lira olup kayıt yenileyecek öğrencilerin bu ücreti anlaşmalı bankalara yatırması gerekiyor. AÖL ek sınav ise 16-20 Ağustos tarihleri arasında online olarak yapılacak.

Eğitim süresi 4 yıl 8 dönem olan AÖL için öğrenciler kayıt ve kayıt yenileme işlemini 13 Ağustos 2021 tarihine kadar tamamlayabilecek.

AÖL EK SINAV VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı ek sınavına ait kayıt yenileme işlemleri 9-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak. AÖL ek sınav ise 16-20 Ağustos tarihleri arasında online olarak yapılacak.

AÖL ONLİNE SINAVI NASIL UYGULANACAK?

AÖL online ek sınavının hangi koşullarla gerçekleşeceği henüz açıklanmadı ancak önceki sınavlarda uygulanan koşullar şu şekildeydi;

Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır.

Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabileceklerdir.

Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.

Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.

Seçilen derse ait sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.