2021 LGS sınav soruları nasıldı, sorular zor muydu kolay mıydı

2021 LGS sınav soruları nasıldı, sorular zor muydu kolay mıydı
6 Haziran 2021 Pazar günü uygulanan sınav soruları nasıldı, sorular kolay mıydı, zormuydu, hangi ders soruları zordu bu konuda sizlere kısa bilgilerv ereceğiz.

LGS sınavı 6 Haziran 2021 Pazar günü uygulanan sınavın bitmesinin ardından ise bu başlık altından sınav yorumlarına ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 6 Haziran'da ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik iki oturumda düzenlendi. LGS sınavında öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru soruldu. Peki 2021 LGS sınavı nasıldı, zor muydu, kolay mıydı? İşte merak edilenler...

Kovid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesine alınmadı. Sınava girerken öğrenciler arasında sosyal mesafenin korunması sağlanacak ve kapı önlerinde yığılma olması engellendi.

Sınav giriş belgeleri, öğrencilerin sırasının üzerinde yer aldı. İki oturum arasındaki 45 dakikalık bölümde öğrenciler okul içinde veya bahçesine sosyal mesafe kuralına uymaları için gerekli tedbirler alındı.

06/06/2021 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları 

  • Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ
  • Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

2021 LGS SINAVI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI

İşte öğrencilerin sorularla ilgili yorumları:
 
MATEMATİK ZORLADI
Sözel bölüm kolaydı. Türkçe’de uzun paragraflar yoktu, dil bilgisi sorusu sorulmadı. Din soruları yoruma dayalıydı. Tarih sorularında ilk kez haritalı soru vardı. Süre ile ilgili sorun yaşamadık. Ancak sayısal bölümde matematik soruları zordu. Özellikle veri analizi ile ilgili soru çok zorladı. Birçok arkadaşımız da soruyu boş bıraktı. Matematikte tablolu sorular vardı, soruları anlayıp, çözümü geçmek zordu. Fen’den başlayanlar matematik için daha fazla zaman bulabildi. Ama önce matematikten başlayanlar süre sorunu yaşadılar. Fen için hem süreleri çok az kaldı, hem de biraz matematik zorladığı için moral bozdu.
LGS'nin ardından sosyal medyada #lgs2021 hashtagi altında binlerce paylaşım yapıldı. Geçen seneki LGS'ye göre bu seneki sınavın daha kolay olduğu yönünde yapılan yorumlar çoğunlukta. Geçen seneki LGS'de çıkan uzun paragraf sorularına karşın bu yılki Türkçe sorularının kısa olduğu söylendi. Sözel bölümün kolay olduğunu düşünen öğrenciler sayısal bölümde zorlandı. Matematik sorularının zor olduğunu söyleyen kesim çoğunlukta.
Öğrencilerin yanı sıra veliler de sosyal medya hesaplarından 2021 LGS'ye dair yorumlarda bulundu. Bazı veliler çocuklarının sınavının bekledikleri gibi geçtiğinden mutluluk duyduğunu dile getirdi. Tüm sene boyunca LGS'ye hazırlanan öğrencilerin sınavdan sonra boşluğa düştüğüne dair yorumlar da yapıldı.

2021 LGS SINAVI NASILDI

2021 yılında da iki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru soruldu. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başladı. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu ve 80 dakika süreleri verildi.

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlendi. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

2021 LGS SINAV YORUMLARI

Çok zordu. Ben hayatımda bu kadar zor sınav görmedim.Türkçe ve matematiği çözmekten hayat bilgisine yetişemedim.Emeğimizin karşılığı bu olmamalı yaaaaaaa.  #lgs2021
Sınava girecek olan öğrencilere hep iyi dileklerini sunan siyasiler, biriniz de demiyor ki bu çocuklar pandemi de nasıl eğitim aldı ki nasıl sınav da başarılı olacak. Hepiniz show peşindesiniz yine, yapmayın ayıptır, yazıktır, #lgs2021
fen bilimleri ve türkçe çok basitti ama matematik beni mahvetti ailemin yüzüne nasıl bakacamm Hapşıran yüz keşke kore dizileri izlemek yerine son birkaç hafta ders çalışsaydımm Hıçkıra hıçkıra ağlayan suratHıçkıra hıçkıra ağlayan suratHıçkıra hıçkıra ağlayan surat #lgs2021

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

2
0
3
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.