2021 LGS Yerel Yerleştirme Sonuçları

2021 LGS Yerel Yerleştirme Sonuçları
LGS yerel yerleştirme kapsamında yerleşen öğrencilerin tercihlerine yerleşme oranları verilmiştir. Yerleşen öğrencilerin %50,6’sı ilk tercihlerindeki ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmiştir.

Yerel yerleştirme kapsamında bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerin ilk üç tercihlerinde seçtikleri okullara yerleşme oranı %92’dir. Bu sonuç öğrencilerin çok büyük kısmının, ikinci bir okul türü seçme zorunluluğunun olmadığı ilk üç tercihleri kapsamında yerleştirildiğinin göstergesidir.

2021-lgs-ogrencilerin-yerel-yerlestirme-kapsaminda-yerlestikleri-tercih-sirasi-dagilimi.jpg

Farklı okul türlerine yerleşen öğrencilerin hangi tercih sırasında yerleştiğine ilişkin oranlar Grafik 4’te verilmiştir. Grafik 4’te Anadolu İmam Hatip Liseleri, Anadolu Liseleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yerleşen öğrencilerin bu okulları kaçıncı sırada tercih ettikleri incelenmiştir. Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleşen öğrencilerin %55,5’i 1. tercihinde seçtiği okula, %18,4’ü 2. tercihinde seçtiği okula ve %13,9’u ise 3. tercihinde seçtiği okula yerleşmiştir. Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleşen öğrencilerin %87,9’unun yerleştikleri okul, ilk 3 tercihi arasındadır. Anadolu Lisesine yerleşen öğrencilerin yarısından fazlası (%52,9) 1. tercihinde seçtiği okula yerleşmiştir. 2. sırada tercih ettiği Anadolu Lisesine yerleşen öğrencilerin oranı ise %29,1’dir. Öğrencilerin %16,9’u 3. tercihinde seçtiği Anadolu Lisesine yerleşmiştir. Anadolu Lisesine yerleşen öğrencilerin %98,9’u ilk 3 tercihindeki okullardan birine yerleşmiştir. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleşen öğrencilerin %45,5’i 1. tercihinde seçtiği okula yerleşmiştir. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleşen öğrencilerin %20,6’sı 2. tercihinde seçtiği okula, %16,4’ü ise 3. tercihinde seçtiği okula yerleşmiştir. Dolayısıyla, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleşen öğrencilerin %82,5’i yerleştikleri okulu ilk 3 sırada tercih etmiştir. Bu sonuçlara göre, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleşen öğrencilerin çoğunluğunun ilk 3 tercihleri doğrultusunda bu okul türlerine yerleştikleri görülmektedir.

2021-lgs-yerel-yerlestirmede-tercih-sirasina-gore-ogrencilerin-yerlestikleri-okul-turleri.jpg

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.