2021 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre Türkiye’de 5-17 yaş arası çalışan çocuk sayısı 720 bindir

2021 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre Türkiye’de 5-17 yaş arası çalışan çocuk sayısı 720 bindir
2021 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre Türkiye’de 5-17 yaş arası çalışan çocuk sayısı 720 bindir. Sizce bu çocuklar hangi haklardan yararlanamamaktadır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : 2021 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre Türkiye’de 5-17 yaş arası çalışan çocuk sayısı 720 bindir. Sizce bu çocuklar hangi haklardan yararlanamamaktadır? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Türkiye'de 2021 yılı verilerine göre 5-17 yaş arası çalışan çocuk sayısı 720 bin olarak belirlenmiştir. Bu çocuklar, çalışma yaşında oldukları için birçok temel çocuk hakkından yeterince yararlanamamaktadır. Bu haklar arasında eğitim, oyun ve boş zaman, sağlık, istismar ve şiddete karşı korunma, katılım hakları bulunmaktadır. Çocuk işçiliği ile mücadele edilmesi ve çocukların haklarının korunması büyük bir önem taşımaktadır.

3
2
2
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.