2022 EKPSS başvurusu başladı

2022 EKPSS başvurusu başladı
EKPSS başvurusu, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyurunun akabinde resmen başladı. Her yıl kamuda istihdam için belirlenen engelli memur kontenjanına dahil olmak isteyen vatandaşlar, EKPSS başvurusu ile bu sürece dahil olacak.

EKPSS başvurusu 2022, ÖSYM'nin AİS ekranı aracılığıyla gerçekleşecek. ÖSYM AİS şifresi ve kaydı bulunmayan adaylar, ÖSYM sınav merkezleri aracılığıyla başvurularını tamamlayabilecek. Başvuruda HES kodu da zorunlu koşulacak. İşte, EKPSS Başvurusu için ÖSYM'nin yayımladığı duyuru detayları

EKPSS için başvuru tarihleri : 27 OCAK-15 ŞUBAT 2022 (Ücret ödeme için son gün 16 Şubat 2022)
Kuraya katılacaklar için başvuru tarihleri : 28 NİSAN-17 MAYIS 2022 (Ücret ödeme için son gün 18 Mayıs 2022)
EKPSS sınav tarihi : 24 NİSAN 2022 SINAV SAATİ : 10.15
EKPSS sınav ücreti : 170,00 TL (SINAV ÜCRETİ SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN 170,00 TL’DİR. 45,00 TL ADAY TARAFINDAN 27 OCAK-16 ŞUBAT 2022 TARİHLERİ ARASINDA YATIRILACAKTIR 125,00 TL İSE AİLE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIĞI TARAFINDAN SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN ÖSYM HESABINA YATIRILACAKTIR.)
Kuraya katılacak adaylar için başvuru ücreti : 25,00 TL (BU ÜCRET, ADAY TARAFINDAN 28 NİSAN-18 MAYIS 2022 TARİHLERİ ARASINDA YATIRILACAKTIR.)
EKPSS için geç başvuru günleri : 9-10 MART 2022 (Sınav ücreti Geç Başvuru Günlerinde ödenir.)
Kuraya katılacak adaylar için geç başvuru günleri : 7-8 HAZİRAN 2022 (Başvuru ücreti Geç Başvuru Günlerinde ödenir.)

2022 EKPSS başvuru ücreti ne kadar

EKPSS başvuru ücreti 170 TL olacak. Adaylar 45 TL'lik kısmı ÖSYM'ye yatıracak. Kalan miktar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ÖSYM hesaplarına aktarılacak. Para yatırma işlemi 27 Ocak ile 16 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

2022 EKPSS ücretleri nereye yapılacak

Para yatırma işlemleri bankamatikler ve ÖSYM'nin online para ödeme ekranı aracılığıyla yapılabilecek. "2022 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-EKPSS), 24 Nisan 2022 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 27 Ocak - 15 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 27 Ocak 2022 tarihinde saat 14.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-EKPSS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir."

2022 EKPSS sınavı ne zaman ve nasıl yapılacak

EKPSS, 24 Nisan 2022 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.15'te başlayacak ve tek oturumda yapılacaktır. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacaktır. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uygulamaları ile gerçekleştirilecektir.

SINAV / KURA BAŞVURU ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR*

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden sınav ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • İş Bankası'nın tüm şubeleri, mobil bankacılık ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar dahil)
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav/Kura başvuru ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.

3
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.