2022 EUS sınavı ne zaman yapılacak

2022 EUS sınavı ne zaman yapılacak
2022 EUS (Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) ne zaman yapılacak, 2022 EUS sınav başvuruları ne zaman başlıyor ne zaman sona erecek, EUS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak detaylar haberimizde...

2022 EUS Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 16 Ekim 2022 tarihinde yapılacak. 31 Ağustos 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak, geç başvuru tarihi ise 15 Eylül 2022 tarihinde yapılacaktır. Sınav sonuçları ise 2 Kasım 2022 tarihinde açıklanacaktır.

Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS), Türkiye'de eczacılık fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır.

Yılda 2 kez yapılması planlanmaktadır. Eczacılıkta uzmanlık eğitimlerine, merkezi olarak yapılacak eczacılıkta uzmanlık sınavı ile girilecektir. Tıpkı TUS ve DUS gibi Eczacılık dallarında uzman olmak isteyenlerin bu sınava girmesi ve başarılı olunması durumunda eczacılıkta uzmanlık eğitimi alması gerekecektir.

Eczacı olmak için gerekenler nelerdir

Eczacı olabilmek için ilk olarak lisans mezunu olmak gerekmektedir. Eczacılık fakültesi içerisindeki Eczacılık Lisans programını bitirmek gerekmektedir. 5 yıllık Eczane Fakültesini sorunsuz ve başarılı olarak bitiren kişiler yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde bir sağlık mensubu olarak serbest eczanelerde serbest eczacılar olarak, hastane kliniklerinde ve hastane eczanelerinde eczacı olarak meslek yapabilirler.

Eczacılar için UES sınavı da bulunmaktadır. Bu sınav Uzman Eczacı olmak isteyenlerin girecekleri sınavdır. Zorunluluk hali bulunmamaktadır. Bu sınav ile alınan Uzman Eczacılık eğitimi toplamda 3 yıl sürmektedir.

11
25
50
10
7
11
58
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.