2022 İç Denetçi Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak

2022 İç Denetçi Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak
2022 İç Denetçi Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hesaplanan Sınav Puanlarına göre yetmiş (70) puanı geçen aday sayısı Genel katılımcı grup kontenjanı için 35 ve yedek kontenjan için 4’e; Bilgi Teknolojileri katılımcı grup kontenjanı için 35 ve yedek kontenjan için 4’e ulaşmadığı takdirde yukarıda yer alan puan hesaplama formülündeki “k” katsayısı için yeni bir değer belirlenecek ve Sınav Puanları tekrar hesaplanarak Genel katılımcı grup kontenjanı için 35 ve yedek kontenjan için 4 olmak üzere en az 39, Bilgi Teknolojileri katılımcı grup kontenjanı için 35 ve yedek kontenjan için 4 olmak üzere en az 39 adayın puanının yetmiş (70) puanı geçmesi sağlanacaktır.

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sonuç bilgisinde, adayın doğru/yanlış cevap sayıları, puanı ve başarı sırası yer alacaktır. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. 70 ve daha yüksek puan alan Genel katılımcı grup için ilk 35 aday ve 35. adayla aynı puanı alan diğer adaylar ile Bilgi Teknolojileri katılımcı grup için ilk 35 ve 35. adayla aynı puanı alan diğer adayların sınav sonuç bilgisinde “SERTİFİKA EĞİTİMİNE KATILMAYA HAK KAZANDINIZ. Eğitim tarihleri ve diğer hususlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulunun internet sitesinde ayrıca duyurulacaktır.”, 70 ve daha yüksek puan alan ancak asil kontenjana giremeyen Genel katılımcı grup için ilk 4 aday ve 4. adayla aynı puanı alan diğer adaylar ile Bilgi Teknolojileri katılımcı grup için ilk 4 aday ve 4. adayla aynı puanı alan diğer adayların sınav sonuç bilgisinde “SERTİFİKA EĞİTİMİ İÇİN YEDEK KONTENJAN LİSTESİNDE YER ALMAYA HAK KAZANDINIZ.”, 70 ve daha yüksek puan alan ancak asil veya yedek kontenjana giremeyen adayların sınav sonuç bilgisinde “KONTENJAN NEDENIYLE SERTİFİKA EĞITIMİNE KATILMAYA HAK KAZANAMADINIZ.”, 70 puanın altında puan alan adayların sınav sonuç bilgisinde ise “KAZANAMADINIZ.” ibaresi yer alacaktır.

2022-İç Denetçi Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

24 Aralık 2022 tarihinde uygulanan 2022 Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı’nın (2022-İç Denetçi) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 24 Aralık 2022 tarihinde saat 13.35'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel soru kitapçığının görüntüleme süreci, 3 Ocak 2023 tarihi saat 23.59’da sona erecektir.

2022-İç Denetçi Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (% 10)

108
73
8
4
4
4
72
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.