2022 KYK Burs ve Öğrenim Kredisi sonuçları açıklandı

2022 KYK Burs ve Öğrenim Kredisi sonuçları açıklandı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 2022-2023 GSB Burs ve Öğrenim Kredisi sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Değerli genç arkadaşlarım, heyecanla beklediğiniz GSB Burs ve Öğrenim kredisi sonuçları açıklandı. Gençlerin bakanlığı olarak her zaman sizlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Burs ve kredi sonuçlarına https://turkiye.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

KYK burs ücreti ne kadar

Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK burs miktarı hakkında şunları söyledi;

"Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını biz göreve geldiğimizde 45 lira veriyorlardı. Bu yıl itibarıyla lisansta 850 idi. Şimdi bunu 1250 liraya çıkarıyoruz.

Yüksek lisansta 1700, doktorada 2500 liraya yükseltmiştik.

Yine yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını 1800 liraya çıkardık. Bu yıl 850 bin kişiyle yurtlarımızda rekor barınma sayımıza ulaştık.

Bakanlığımızdan kredi ve burs alan öğrencilerimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz 2023 burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz.

Yeni kredi ve burs rakamlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

56
0
61
0
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.