2022 yılına ilk giren ve son giren ülkeler hangisi olacak

2022 yılına ilk giren ve son giren ülkeler hangisi olacak
2022'ye ilk giren ülke hangisi oldu, 2022 yılına ilk ve en son giren ülkeler hangileri konu ile ilgili detaylar haberimizin devamında...

Dünyayı yeni yıl heyecanı sarmış durumda... Ancak dünyanın bir çok noktasında ülkeler farklı saatlerde yeni yıla giriş yapıyor. Bunun nedeni ise ülkelerin meridyen üzerindeki konumlarının farklılık göstermesinden dolayı oluşan saat farklılıkları...

Peki 2022 yılına ilk ve en son girecek olan ülkeler hangileri? İşte o liste...

Dünyada yeni yıl ilk olarak Samoa ile Kiribati'ye bağlı Kiritimati Adası'nda kutlandı. Ülkeler Türkiye saati ile 13.00'da yeni yıla girdi.

Kiribati ve Samoa'nın ardından yine Türkiye saati ile 14.00'da Yeni Zelanda ve Fiji de 2022'ye karşılayacak. Sonrasında ise Avustralya Türkiye saati ile 16.00'da 2022'ye 'merhaba' diyecek.

2021'e en geç veda eden ülke ise Güney Pasifik'teki Amerikan Samoası olacak.

Yeni Yıla İlk Giren Ülkeler

Dünyada yeni yıla ilk giren ülkeler Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkeleri Samoa ve Kiribati'dir. Bu ülkeler Türkiye saati ile 13.00'te yeni yıla giriş yapmış oluyorlar.

Kiribati ve Samoa'nın ardından 2020'ye TSİ ile 13.00'da Yeni Zelanda, Rusya'nın doğusundaki Anadyr, Funafuti, Yaren, Tarawa, Majuro adlı şehir ve bölgeleri ise Türkiye saati ile (TSİ) 14.00'da yeni yıla giriyor.

Türkiye saatiyle Yeni Zelanda 14.00, Avustralya ise 16.00 itibariyle yeni yıla girmiş oluyor. Özellikle Avustralya’nın önemli şehirlerinden biri olan Sidney, dünyada yeni yıl kutlamalarını en gösterişli şekilde organize eden ülkelerden birisi.

Yeni Yıla Son Giren Ülkeler

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Cook Adaları ve Hawaii yeni yıla son girecek ülkelerin başında geliyor. Bu adalar yaklaşık olarak Türkiye’den bir gün sonra saat 16.00’da yeni yılı karşılamaktadır.

11
6
5
4
3
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.