2023 LGS tercihleri 3-19 Temmuz, yerleştirme sonuçları 24 Temmuz'da açıklanacak

2023 LGS tercihleri 3-19 Temmuz, yerleştirme sonuçları 24 Temmuz'da açıklanacak
Geçtiğimiz 4 Haziran’da yapılan Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı.

Terichler 3-19 Temmuz’da yapılacak

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesinde erişime açılmıştı. Sonuç belgelerinde sadece puanlar ve yüzdelik dilimler yer aldı. Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz'da yapabilecek.

Sonuçlar 24 Temmuz’da açıklanacak

1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklanmıştı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Testlerdeki net ortalaması geçen yıla göre artış gösterdi. Yerleştirme sonuçları, 24 Temmuz’da açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirme sonuçlarının açıklaması ile birlikte önceki yıllarda olduğu gibi iki kez yapılacak LGS nakil uygulaması da başlayacak.

Nakil uygulamasının kuralları nedir

LGS nakil uygulamasında okulların kontenjanları dolu görünse de tercih listenize alabileceksiniz. Çünkü o okullardan bazı öğrenciler başka bir okula gitmek için sizin gibi nakil uygulamasına başvurmuş olabilirler. Ya da her yıl olduğu gibi yine bazı öğrenciler nakil döneminde özel okula da geçebilirler.

LGS'de kaç tercih olacak

Her dönemde LGS ile alanlar için en fazla 3, yerel yerleştirme için en fazla 3, pansiyonlu okullar için 3 okul tercihi yapılacak.

Yerel tercih zorunlu mu

Eğer yerleştiyseniz sınavla ya da yerel yerleştirme ile nakillerde zorunlu yerel tercih listesi yapmak zorunda değilsiniz. Ayrıca ilk yerleştirme tercihinde yerleşen öğrencilerin kayıt alanından okul ve farklı tür okul seçme zorunluluğu bulunmuyor.

Yerleşemeyen için zorunluluk sürüyor

Ancak ilk merkezi yerleştirmede tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler için yerel yerleştirme zorunlulğu sürecek. Bu öğrenciler ilk 2 okulu kendi kayıt alanından seçmek zorunda. En fazla yine 3 okul seçebilecekler. Aynı okul türünden ise en fazla iki okul seçebilirler.

Okul hakkından vazgeçiyor

Eğer ilk yerleştirmede yerleştiniz ve nakil uygulamasına katılıp, yeni bir okula yerleşirseniz önceki yerleştiğiniz okul hakkınızdan vazgeçmiş olacaksınız. Kaydınız otomatik olarak yeni yerleştiğiniz okula geçecek.

Nakil başvurusu nasıl yapılacak

LGS nakil uygulaması için başvuru işlemleri, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.