2023 Seçim sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır, sandık görevlisi şartları neler

2023 Seçim sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır, sandık görevlisi şartları neler
Sandık görevlisi ücreti, şartları ve başvuruları ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Cumhurbaşkanı ve milletvekili için seçim 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. 14 Mayıs tarihine yaklaşırken seçim sandık görevlisi olma başvuruları gündeme geldi.

Seçim sandık görevlisi olma ayrıntıları 14 Mayıs tarihine yaklaşırken merak ediliyor. Türkiye, 14 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gidecek. Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar? sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki sandık görevlisi nasıl olunur?

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

İlçe seçim kurulları tarafından yayınlanan duyurulara göre seçim sandık görevlisi başvurusu yapılabilir. Sandık Görevlisi başvuruları genellikle seçimden önce birkaç ay içinde açılır. İki çeşit sandık görevlisi bulunuyor. İlki ise sandık kurulu görevlisidir. Devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK)tarafından belirlenir.İkinci kategorideki sandık görevlileri ise partilerin sandık görevlisidir. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ya yapılmaktadır. Partiler, sandık görevlisi olarak belirleyecekleri kişileri Yüksek Seçim Kurulu'na bildirir ve başvuru formu doldurulur. Sandık görevlisi başvurusu internet üzerinden alınmaz, başvuru için YSK'ya müracaat edilir. Siyasi parti üyeliği olanlar sandık görevlisi olamıyor fakat müşahitlik yapabiliyor.

Sandık görevlisi olma şartları nedir

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına görevli seçilemezler. Sandık görevlisi olmak için gerekli şartlar arasında:Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak yer alıyor. Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak şartlar arasında. Ancak şartları için seçim kurullarının duyuruları takip edilmeli.

Sandık görevlisi ücreti ne kadar

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs tarihinde yapılacak. Sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı. 2019 seçimlerindeki ücretler şu şekilde olmuştu:
Başkan ve üyeler için 261,00 TL,
Siyasi parti temsilcileri için de 130,00 TL

2
2
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.