2023 STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem Sınavı ne zaman

2023 STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem Sınavı ne zaman
2023 STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem Sınavı ne zaman yapılacak sınav başvuruları ne zaman başlıyor, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

2023 STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı 19 Mart 2023 tarihinde uygulanacak. Sınav başvuruları 27 Ocak 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Sınav geç başvuru tarihi ise 16 Şubat 2023.

2023 STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem sınav sonuçları ise 14 Nisan tarihinde açıklanacak.

STS Tıp sınavına kimler başvurabilir

STS Tıp Doktorluğu Sınavı yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimi alan kişilerin diploma denklik işlemlerini başlatabilmek için girdiği bir sınavdır. Bu nedenle sınava yalnızca Tıp Doktorluğu mezunları ve diplomalarını yurt dışından alan adaylar başvurabilir.

Seviye tespit sınavı nedir ve sınavın içeriği nedir

Seviye Tespit Sınavları, bilgi düzeyi farklı olan öğrencileri belirleyebilmek ve bilgi seviyelerini ölçmek için düzenlenen sınavlardır. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin bilgi-yeterlilik düzeyini ölçmek için de Seviye Tespit Sınavları farklı meslek kollarına yönelik düzenlenmektedir. Tıp ve Diş Doktorluğu gibi alanlarda sınav iki aşamalı gerçekleşmekte; hem bilgi hem de yeterliliği ölçmektedir. Bu nedenle STS Tıp Sınavının ilk aşaması olan Temel Bilimler Testinde genel olarak bilgi ağırlıklı, Klinik Bilimler Testinde ise bilginin yorumlanmasına dayalı sorular sorulmaktadır.

2
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.