21 Mayıs 2016 PYBS - Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı

21 Mayıs 2016 PYBS - Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı
Bu yazımızda sizlere 21 Mayıs 2016 PYBS - Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınav soruları cevapları sonuçları ve puan hesaplaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 21 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Sınava toplam 913 bin 727 öğrenci katılacak.

5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik  Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 21 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak. 120 dakika sürecek sınav; yurtiçinde 812 merkezde, 47 bin 797 salonda; yurtdışında ise bir ülkede, toplam 913 bin 727 öğrencinin katılımı ile yapılacak. Sınavdan önce, özel durumlarını belgelendiren 24 öğrenci evde/hastanede, 576 öğrenci ise tek kişilik sınıfta sınava alınacak. PYBS sonuçları 15 Temmuz’da www.meb.gov.tr adresinden açıklanacak. Sınavla ilgili bütün bilgilere www.meb.gov.tr adresinde yayımlanan 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı e-Kılavuz’dan ulaşılabiliyor.

2016 5. Sınıf PYBS - Bursluluk Cevap Anahtarı ve Sınav Soruları ve Cevapları için tıklayınız

2016 6. Sınıf PYBS - Bursluluk Cevap Anahtarı ve Sınav Soruları ve cevapları için tıklayınız

2016 7. Sınıf PYBS - Bursluluk Cevap Anahtarı ve Sınav Soruları ve cevapları için tıklayınız

2016 9.-10.-11. Sınıf PYBS - Bursluluk Cevap Anahtarı ve Sınav Soruları ve cevapları için tıklayınız

2016 PYBS Sınav Soruları Nasıldı? (Ankete katılmak için tıklayınız)

PYBS Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS 2016) sonuçlarının 15 Temmuz 2016'te açıklanacak.

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıfların PYBS sonuçları 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr  http://odsgm.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk ve parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri, 01-14 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçları ise 25 Ağustos 2016 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr, http://odsgm.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni ve/veya “Yerleştirme Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp, onaylayıp ve mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

PYBS Puan Hesaplaması

2016 PYBS puanını online hesaplamak için tıklayınız

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır. Ortak sınavlarda sınavı yapılan derslerin ağırlık katsayıları aşağıda yer almaktadır:

1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1) OSP1 = ((( (SPTürkçe x AKTürkçe + SPMat x AKMat + SPFen x AKFen + SPİnk.Tar.x AKİnk.Tar. + SPYab.Dil x AKYab.Dil + SPDin x AKDin) / AKTop.) / 100) x 700) 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2) OSP2 = ((( (SPTürkçe x AKTürkçe + SPMat x AKMat + SPFen x AKFen + SPİnk.Tar.x AKİnk.Tar. + SPYab.Dil x AKYab.Dil + SPDin x AKDin) / AKTop.) / 100) x 700) Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) = (OSP1 + OSP2)

Herhangi bir dersten muafiyeti olan öğrenciler için ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanırken öğrencinin yazılı sınavına girdiği dersler üzerinden değerlendirme yapılacaktır. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11 inci sınıflardan sınava katılacak öğrencilerin PYBS puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre hesaplanacaktır:

a. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucu tarafından okutulur.

b. PYBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

c. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur.

Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.

ç. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

d. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

e. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50 ye, standart sapmasını 10 a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

f. Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

ğ. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

h. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdında hiç işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacağı gibi herhangi bir kontenjandan yerleştirme veya bursluluk hakkından da yararlanamayacaklardır.

8 inci sınıf öğrencilerinin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanırken esas alınacak ağırlık katsayıları Tablo-1’de verilmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum