24 Kasım öğretmenler günü kompozisyonu

24 Kasım öğretmenler günü kompozisyonu
Bugün her zamankinden çok daha heyecanlıyım. Bugün her günümden çok daha farklı. Kalbim yerinden çıkacak gibi sanki… Neden mi?

Öğretmenler Günü Kompozisyonu (Örnek-1)

Bugün sabah erkenden gidip çiçekçiden aldığım kırmızı gülleri dünyada en çok sevdiğim kişilerden birine vereceğimde ondan.

Onun o güler yüzlü halini öyle çok seviyorum ki… Onu tanıdığım ilk günden beri yüzü hep güleç ve bu halini bir kez olsun değiştirmedi. Benim gibi kaç kişiyi işte hep böyle sevdi, böyle sevdirdi kendini. Böyle insanı kim sevmez ki? Böyle insana kim çiçek almaz ki? Hem yürekli hem fedakar hem de hepimizi çok seviyor.

Şimdi en güzel elbisemi giyip birazdan yola çıkacağım. Ona koşacağım sevinçle ve o güzel ellerinden sevgiyle doyasıya öpeceğim. Biliyorum, benim gibi kaç kişi aynı şeyi yapacak ama onun sevgisi öylesine büyük ki bütün çocuklara yeteceğinden hiç ama hiç şüphem yok.

Canım öğretmenim, sen Atatürk ve vatan sevgisini bizlere aşılamanın yanında bütün insanları sevmemiz gerektiğini öğretmekle belki de vazifelerin en büyüğünü yapıyorsun. Bizler gibi birbirini insan olduğu için seven daha nice öğrenciler yetiştirmen dileğiyle, öğretmenler günün kutlu olsun.

Öğretmenler Günü Kompozisyonu (Örnek-2)

Öğretmenler günü belirli gün ve haftalar içerisinde en anlamlı olanlarından birisidir. Çünkü insan ilk öğreten cenabı Allah’tır. Cenabı Allah (cc) Alak suresinin ilk beş ayeti kerimesinde şöyle buyurmaktadır.

1. Yaratan Rabbinin adıyla oku!
2. O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.
3. Oku! Rabbin, en büyük kerem sahibidir.
4. O Rab ki kalemle (yazmayı) öğretti.
5. İnsana bilmedikleri şeyi öğretti.

Hz. Ali bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözüyle öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu işaret etmiştir. Bu yüzden ilim ve ilim öğretici öğretmenler çok kutsal bir görev üzeredirler. Fakat öğretilen şeyin siyasi çıkarlar, yönlendirici yalan ve yanlış bilgiler olması bunun dışındadır. Bu tür çalışmalar insanlığa ilim ve öğretim müessesesine ihanettir. Bu dünyada olmasa ahrette mutlaka hesabı sorulacaktır.

Öğretmenler bir toplumun sağlıklı düşünün bireylerini yetiştirme görevi üzerindedirler. Gelişmiş ülkeler ancak iyi eğitimden geçmiş fertlerin yetişmesiyle sağlanabilir. Dünya hayatının her çağında en doğru ve kazançlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanlık sağlam temeller üzerine yetişirse canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları sağlayacak tarafsız saf niyetli çalışkan ileriye bakan öğretmenlerimizdir.

Bir ülkede öğretmenlerin yaşam standartları mutlaka onların muhtaç olmayacakları düzeyde olması lazımdır. Öğretmenler ilim ve irfan mesleğinden başka hiç bir şeyle meşgul olmamaları lazımdır. Öğretmen yetiştirirken mutlaka liyakat kazanana kadar öğretimleri devam etmelidir. Dünya çapında huzur ve selametin garantörleri, her türlü siyasi varyanttan uzak insanlığın saadeti için çalışan öğretmenlerimizin uluslararası öğretmenler günü kutluyoruz.

57
21
5
13
16
244
139
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.