25 Kasım 2015 TEOG Matematik Soruları ve Cevapları Sınav Soruları Nasıl Kolay mı Zormu Yorumları

25 Kasım 2015 TEOG Matematik Soruları ve Cevapları Sınav Soruları Nasıl Kolay mı Zormu Yorumları
25 Kasım TEOG matematik soruları ve cevapları hemen bu sayfada. kitap okuyan ve yorumu kuvvetli öğrenci başarılı olurken, matematikte birkaç işlemli sorularda dikkatli olan kazanıyor.

Türkiye genelinde 8. sınıflar için 25 Kasım 2015 TEOG matematik soruları cevap anahtarı bu sayfada olacak. Ayrıca öğrenci yorumları da sizlerle ...

Son yıllarda TEOG sınavlarında uzun paragraflardan oluşan sorular öğrencilerin "dikkat" sorunu yaşamalarına neden oluyor. Öğrenciler bazen 100 kelimeyi aşan paragraf sorularını okumaktan sıkılıyor ve ilk cümlelerine bakarak soruları yanıtlamaya çalışıyor. Bu da sorunun hatalı yanıtlanmasına neden oluyor. Bu yüzden de Türkçe sınavında uzun paragraflı soruları, okuma alışkanlığı olan, günceli takip eden, genel kültürü sağlam, yorum kabiliyeti gelişmiş öğrenciler daha başarılı oluyor.

Uzmanlar da sınava girecek öğrencileri soruların tümünü sıkılmadan okumaları konusunda uyarıyor. Uğur Okulları Akademik Kurulu da öğrencileri korkutan bu uzun paragraflı soruların daha kolay olabileceğine dikkat çekerek, Türkçe'de en büyük hatanın bu soruları yanlış okumaktan kaynaklandığını vurguluyor. Final Eğitim Kurumları uzmanları da Türkçe sınavının okuduğunu anlama ve yorumlamaya dayalı olduğunu belirterek, "Bu sınavda pragraf soruları ağırlıkta. Öğrenciler soruları doğru okumalı ve anahtar sözcükleri doğru belirlemeli. Fiilimside; çekimli eylemle, eylemsilerin farklarını iyi kavramalı cümlenin temel öğeleri konusu doğru öğrenilmeli. Dilbilgisi sorularında da bilgiyle alakalı hatalar yapılıyor" uyarısında bulunuyor.

Türkçe testinde en sık yapılan hatalar şöyle sıralanıyor:

-Kelimelerin altını çizerek okumayın. Çünkü ilgi bir süre sonra sadece altı çizilen kelimelere gidiyor ve yanlış seçenek işaretleniyor.

-Dilbilgisi sorularında hata bilgi eksikliğinden oluyor.

-Soruları sesli okumaya çalışmak dikkat dağıtıyor.

-Paragraflarda verilen ipuçlarını doğru bulamamak.

Sizde sınavla ilgili yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.