26-27 Kasım ATA-AÖF Güz Yarıyılı Ara (Vize) Sınavı Sonuçları Açıklandı

26-27 Kasım ATA-AÖF Güz Yarıyılı Ara (Vize) Sınavı Sonuçları Açıklandı
26-27 Kasım ATA-AÖF vize sonuçları 9 Aralık tarihinde açıklandı,. ATA AÖF not hesaplama nasıl yapılır, ATA-AÖF’de nasıl sınıf geçilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

ra (Vize) Sınav sonuçlarına obs.atauni.edu.tr adresinden veya AtaMeta uygulamamızın "Sınav İşlemleri" katından ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçlarına itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimiz Öğrenim Yönetim Sistemi’nde (LMS) yer alan “Sonuç İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını Pazar (11 Aralık 2022) günü saat 23.59'a kadar bize iletebilirler. Bu tarihten sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden yapılacaktır.

Atatürk Üniversitesi Aöf Final Sınavları

Atatürk Üniversitesi açık öğretim fakültesi güz dönemi final sınavları akademik takvime göre 7 ve 8 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Aynı zamanda bütünleme sınavları da 11 ve 12 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

Vize ve final sınavı ortalaması nasıl hesaplanmaktadır

Öncelikle hem vize hem final notları ortalama ağırlık ile çarpılır ve çarpım sonuçları toplanır. Elde edilen sonu 100'e bölünür ve ders ortalaması ortaya çıkar. Daha sonra not sistemine göre harf notu ortaya çıkar ve transkript ortaya çıkar.

Ano nedir

Ağırlıklı Not Ortalaması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması öğrencilerin üst dönemlerden ders alıp alamayacaklarını, DC ve DD olarak işlenen derslerden şartlı olarak geçip geçemeyeceklerini, mezun olup olamayacaklarını belirlemek için kullanılır.

Atatürk üniversitesi not hesaplama

Atatürk Üniversitesi açık öğretim fakültesi not hesaplaması şu şekilde yapılır; uygulamalı dersler haricinde yüz yüze yapılan sınavlarda vize notunun yüzde 30'u, final notunun ise yüzde 70'i alınır, sınavlar eğer online olarak yapılıyorsa vizelerin yüzde 20'si, finallerin yüzde 80'i alınır, uygulamalı derslerin vize puanları ve teorik derslerin notları yarıyıl sonu puanı olarak hesaplanır. Not hesaplamalarında vizelerin yüzde 60'ı, finallerin ise yüzde 40'ı alınır. Uygulama derslerinde bütünleme sınavı olmaz.

Atatürk üniversitesi harf notları

Atatürk Üniversitesi açık öğretim fakültesi harf notları şu şekildedir; Z devamsız, G geçer, AA 4, BA 3.5, BB 3, CB 2.5, CC 2, FF 0 anlamına gelmektedir. AGNO hesaplanırken alttan alınan dersler için son alınan not geçerlidir. Atatürk Üniversitesi açık öğretim fakültesi harf notu hesaplaması yapılırken puanlara göre harfler şu şekildedir; 30-35 arası CC, 36-45 CB, 45-65 BB, 75-100 AA. 30 altında alan öğrenciler FF harf notu alır ve dersi tekrar alır. 35 alıp CC harf notu alınan bir dersten geçmek garanti değildir. Üniversite sına sisteminde CC harf notu 55-65 arasındaysa bu aralıkta bir not almak zorunda kalırsınız aksi takdirde dersten kalır ve tekrar almanız gerekir.

0
0
1
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.