28 Ekim 2016 Cuma Günü Resmi tatil mi

28 Ekim 2016 Cuma Günü Resmi tatil mi
28 Ekim 2016 Cuma günü resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü memurlara, öğretmenlere, öğrencilere, özel sektör çalışanlarına tatil mi? 28 Ekim 2016 yarım gün tatil mi? Bankalar, hastaneler, okullar, PTT açık mı? 29 Ekim kaç gün tatil?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi ile her sene 29 Ekim günü, ülkemizde ve KKTC’de Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyet Bayramı ülkemizde coşkulu bir şekilde gösteriler eşliğinde kutlanıyordu. Ancak bu sene 29 Ekim günü Cumartesi gününe denk gelmektedir. Bu sebepten dolayı özel sektör çalışanları, öğrenciler ve memurlar bu tarihte ayrıca yapamayacaklardır.

28 Ekim 2016 Cumartesi Resmi Tatil Mi?

Ülkemizde Cumhuriyet Bayramı 1.5 gün süre zarfında kutlanmaktadır. Yani 29 Ekim 2016 Cumartesi günü resmi tatil olarak ilan edilmekte olup, ayrıca 28 Ekim 2016 günü de yarım gün resmi tatildir. Bir takvim günün tatil olup olmadığı, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile belirlenmektedir.

Bu Kanunun 1. maddesi şu şekildedir: “Madde 1 – 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye’nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00′ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.” Bu maddeye göre, 28 Ekim saat 13:00′ten itibaren resmi tatil başlamakta olup, bu tatil 29 Ekim günü boyunca devam edecektir.

Okullar, Bankalar, Hastaneler açık mı

Yukarıda vermiş olduğumuz kanun maddesinde belirtildiği üzere 28 Ekim 2016 Cuma günü, yarım gün resmi tatil olarak belirtilmiştir. Bu tarihte yarım gün, öğleden sonra okullar kapalı olacaklar ve öğrenciler yarım gün daha fazla tatil yapacaklardır. Aynı şekilde memurlar da yarım günlük tatilden faydalanacaklardır. Hastaneler, bankalar ve PTT ise Cuma günü açık olacaktır. Ayrıca MEB konu hakkında halen bir açıklama yapmamıştır. Harici bir durum söz konusu olursa detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.