29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kompozisyon

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kompozisyon
Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kompozisyon örnekleri, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı hakkında kompozisyonlara göz atabilirsiniz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet; halkın kendi kendini yönetmesidir. Atatürk’ün önderliğinde çıkmıştır. Özgürlüğümüzü ilan etmenin bir yoludur. Türklüğün varlığının temelidir. Atamızın Türk milletine bıraktığı en büyük eserdir. Cumhuriyet için ne kanlar dökülmüş ve ne mücadeleler verilmiştir. Yaşanan onca zorlukların ardından azmin bir mükafatıdır. Sarayın keyfiyetinin ve halkın sıkıntıları Cumhuriyet sayesinde sona ermiştir. Özgürlüğün, eşitliğin, adaletin sembolüdür. Cumhuriyet Türklüğün varlığı hürriyetin kaynağıdır.

Cumhuriyet Ülkemizin varoluşudur. Demokrasiyi kazanmamamızın nedenidir. Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü her yıl bayram niteliğinde kutlanır. Bağımsızlığa özgürlüğe kavuşmanın bayramıdır. Cumhuriyet bizi her zaman ileriye götürmüştür. Adaletli ve kardeşçe yaşamamızı sağlamıştır. Bağımsızlık için çektiğimiz acıların verdiğimiz mücadelenin galibiyetle sonlanmasıdır.

Cumhuriyet halkın tercihi ve ilelebet özgür yaşamanın güvencesidir. Cumhuriyet bize Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten emanettir ve onu sonsuza kadar taşımalıyız.

Atatürk’ün üstün mücadelesi sonucu kazandığımız cumhuriyetimizi korumak sonsuzluğa taşımaktır görevimiz. Cumhuriyet ancak bizim çaba ve sadakatimizle gelecek nesillere ulaşır.

Etiketler :
890
337
408
53
55
51
850
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.