3 harfli ülke isimleri

3 harfli ülke isimleri
3 harfli ülke isimleri nelerdir, 3 harfli ülkeler nelerdir, 3 harften oluşan ülke isimleri nedir, üç harfli kaç tane ülke ismi sayabilirsiniz, 3 harfli ülkelerin başkentleri neresidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

3 Harfli Ülkeler hangileri, başkentleri nedir

3 harfle başlayan 3 ülke vardır bunlar;

  1. Çad
  2. Çin
  3. Fas
ÜlkeBaşkenti
ÇadEncemine
ÇinPekin
FasRabat

Çad, resmi adıyla Çad Cumhuriyeti, Kuzey-Orta Afrika'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Kuzeyde Libya, doğuda Sudan, güneyde Orta Afrika Cumhuriyeti, güneybatıda Kamerun ve Nijerya, batıda ise Nijer ile komşudur.

Çin resmî adı ile Çin Halk Cumhuriyeti, Doğu Asya'da Çin Komünist Partisi tarafından tek parti rejimiyle yönetilen üniter egemen devlet.

Fas veya resmî olarak Fas Krallığı, yaklaşık 37 milyon nüfusa ve 720.000 km² yüzölçümüne sahip bir Kuzey Afrika ülkesidir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka'dır. Mağrip ülkelerinden biri olan Fas'ın, Atlantik Okyanusu'dan Cebelitarık Boğazı'nı çevreleyip Akdeniz'de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır.

2
107
43
2
2
3
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.