3. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 132-135 Cevapları

3. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 132-135 Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Sayfa 132, 133, 134, 135 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 132 Cevabı

1) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Cam pürüzsüz madde
B) Cam sert madde
C) Cam esnek madde
Cevap: C

2) Aşağıdakilerden hangisi gaz hâlindeki maddeye örnektir?
A) meyve suyu
B) yemek buharı
C) kitap
Cevap: B

3) Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi sıvı hâldedir?
A) Her gün süt içiyorum.
B) Cam bardak kırılgandır.
C) Atmosferde oksijen bulunur.
Cevap: A

4) Aşağıdakilerden hangisinin yüzeyi en az pürüzlüdür?
A) ceviz B) elma C) fındık
Cevap: B

5) ‘’Bacadan çıkan duman’’ maddenin hangi hâline örnektir?
A) Gaz B) Katı C) Sıvı
Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 133 Cevabı

6) Aşağıdakilerden hangisinin tadına bakmak tehlikelidir?
A) çamaşır suyu B) süt C) su
Cevap: A

7) Aşağıdakilerden hangisi katı hâlde bulunan ve esnek bir maddeye örnektir?
A) duvar B) cam C) sünger
Cevap: C

8) Aşağıdakilerden hangisinin yüzeyi pürüzlüdür?
A) domates B) ekmek C) ayna
Cevap: B

9) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yumuşaktır?

A) elma şekeri B) pamuk şeker C) kağıt helva
Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 134 Cevabı

10) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Bazı maddeleri koklamak sağlığa zararlıdır.
B) Her maddenin tadına bakılabilir.
C) Temizlik malzemelerinin üzerindeki uyarılar dikkatle okunmalıdır.
Cevap: B

11) Aşağıdakilerden hangisini koklayarak ayırt edemeyiz?
A) çilek B) gül C) tuz
Cevap
: C

12) Maddenin hâlleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
A) Katı, sıvı, gaz B) Taş, katı, su C) Hava, gaz, sıvı
Cevap: A

13) Yastık Tahta Sünger Pamuk Kalem
Yukarıdaki maddelerden hangileri yumuşak maddedir?
A) a, c, d B) b, d, e C) a, b, e
Cevap: A

14) Yandaki maddelerin ortak özelliği nedir?
A) Üçü de esnektir.
B) Üçü de yumuşaktır.
C) Üçü de kırılgandır.
Cevap
: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı

15) Aşağıdakilerden hangisi esnektir?
A) kalem B) kavanoz C) silgi
Cevap: C

16) Görsellerdeki üç maddenin ortak özelliği nedir?
A) Yumuşaktır. B) Yüzeyleri pürüzlüdür. C) Kırılgandır.
Cevap: B

17) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Deterjanları koklayıp tadına bakabilirsiniz.
B) Su sağlığa zararlıdır.
C) Bazı maddeler sağlığa zarar verebilir.
Cevap
: C

18) Bardaktaki su Tencereden çıkan buhar
Altı çizili ifadeler sırasıyla maddenin hangi hâllerine örnektir?
A) Katı – sıvı B) Sıvı – gaz C) Katı – gaz
Cevap: B

19) ‘’Yumuşak, esnek ve katıdır.’’ Bu ifadeye uyan madde hangisi olabilir?
A) su B) sünger C) cam
Cevap: B

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
13
12
46
12
12
13
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.