37º-38º kuzey paralelleri ile 37º-38º doğu meridyenleri arasında hangi illerimizin toprakları bulunmaktadır

37º-38º kuzey paralelleri ile 37º-38º doğu meridyenleri arasında hangi illerimizin toprakları bulunmaktadır
37º-38º kuzey paralelleri ile 37º-38º doğu meridyenleri arasında hangi illerimizin toprakları bulunmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir haritada paralel ve meridyen numaraları verildiğinde, o paralel ve meridyenlerin kesişme noktasındaki kare kastedilir.

Haritaya baktığımızda, 37º- 38º derece kuzey paralelleri ile 37º- 38º derece doğu meridyenleri kesişimindeki kare içinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep illerinin birer parçası olduğu görülmektedir. 

Kahramanmaraş, 14.346 km²’lik yüzölçümü ile Türkiye'nin 11. büyük vilâyeti durumundadır. 37-38 kuzey paralelleri ile 36-37 doğu meridyenleri arasında yer alır. Merkez ilçe deniz seviyesinden 568 m. Yükseklikte olup, ilin kuzey kesimleri oldukça dağlıktır. Yeryüzü şekilleri genellikle Güneydoğu Torosların uzantıları olan dağlarla bunlar arasında kalan çöküntü alanlarından oluşmaktadır. Arazi yüksekliği 350 metreden 3000 metreye kadar çıkan Kahramanmaraş'ta geniş ovalar vardır. Bunlar; Gâvur, Maraş, Göksun, Aşağı Göksun, Afşin, Elbistan, Andırın, Mizmilli, Narlı ve İnekli Ovalarıdır.

3
4
2
1
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.