4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 111 Cevapları

4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 111 Cevapları
4. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Fen Bilimleri 4. Bölüm Sonu Değerlendirme Sayfa 111 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. Bölüm Sonu Değerlendirme

1) Elif buzluktan çıkardığı buzun sıcaklığını artırmak, sıcak çayını ise soğutmak istiyor. Elif buzun ısınması ve çayın soğuması için hangi yöntemleri kullanabilir? Buzun sıcaklığı artarsa ve çay soğumaya devam ederse ne olur? Aşağıdaki noktalı yerlere yazalım.
Cevap
: Elif buzun sıcaklığını arttırmak istiyorsa ya ocağa bir tencereye koyup altını yakmalı, ya da sıcak bir ortamda bekletmelidir. Eli f çayı soğutmak için ise çayın içine buz kalıpları koyabilir. Ne kadar soğuk bir ortamda bulundurursa çay da o kadar ısı kaybedecek soğuyacaktır.

2) Aşağıdaki maddelerde ısı etkisiyle hangi hâl değişimi görüleceğini verilen boşluklar yazalım.

Çikolata ısıtılırsa: erime
Zeytinyağı soğutulursa: donma
Süt ısıtılırsa: buharlaşma

3
2
16
1
1
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.