4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 133 Cevapları

4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 133 Cevapları
4. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Fen Bilimleri 1. Bölüm Sonu Değerlendirme Sayfa 133 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Bölüm Sonu Değerlendirme

1. Geçmişten günümüze kadar kullanılan aydınlatma araçlarını film şeridinin parçalarına yazalım.
Ateş, meşale, güneş, gaz lambası, mum, ampul, floresan lamba, Led lamba.

2) Aydınlatma araçlarını; kullanım süreleri ve yaydıkları ışık miktarları gibi özellikleri
bakımından karşılaştıralım. Karşılaştırma sonuçlarını yazalım.

Her dönemin bir gelişmişlik düzeyi ve çevre koşulları vardır. Geçmişte bile ilk olarak kullanılan ateş daha sonra zamana uygun şekilde yeniden geliştirilmiştir. İnsanların sürekli ihtiyaçlarının artması yeni araç gereçlerin bulunmasına olanak sağlamıştır. Geçmişte kullanılan kandiller, yağ ve gaz lambaları dönemde en uzun kullanılan araçlardan olmuştur. Günümüzün aydınlatma araçlarının miladı olarak kabul edilen ampulün icadı, ışığın daha yeterli olmasını sağlamıştır. Günümüzün aydınlatma araçları da ampulün üzerinde geliştirilerek sağlanmıştır. Tabi ki geçmişle günümüzdeki araçların aydınlatma seviyeleri aydı değildir. Geçmişteki aletler sadece kendi alanına aydınlatma sağlarken, günümüz de geliştirilen lambalar tüm dünyayı aydınlatmaktadır. Bunun nedeni ise insanların ve teknolojinin sürekli kendini geliştiriyor olmasıdır.

86
330
52
42
41
41
639
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.