4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 144 Cevapları

4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 144 Cevapları
4. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Fen Bilimleri 3. Bölüm Sonu Değerlendirme Sayfa 144 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3. Bölüm Sonu Değerlendirme

1) Aşağıdaki fotoğrafları inceleyelim. Fotoğraflardaki ışık kirliliğine neden olan faktörleri belirleyelim.
Cevap
: Işık kirliliği, yanlış yerde, yanlış miktarda, yanlış yönde ve yanlış zamanda ışık kullanılmasıdır. Hava kirliliği havamızı, su kirliliği suyumuzu kirlettiği gibi, ışık kirliliği de iyi aydınlatmamızı kirletmektedir. Gereğinden fazla ve yanlış yerde ışık kullanmak etkisiz aydınlatma demektir; bunun sonucu olarak ışığı üretmek için harcanan enerjinin önemli bir kısmı da boşa gitmektedir.

2) Işık kirliliğinin doğal hayata ve gök cisimlerinin gözlenmesine olan olumsuz etkilerini düşünerek yarım bırakılan cümleleri tamamlayalım.
Ben bir deniz kaplumbağasıyım. Işık kirliliği nedeniyle: Yönümü kaybetmekte ve bazen denizi bulamamaktayım. Böylece yaşamımı kaybetmekteyim.
Ben bir gök bilimciyim. Işık kirliliği nedeniyle: Akşam yıldızları gözlemlemekte zorluk çekmekteyim. Çünkü ışıklar yüzünden gökyüzü yeterince gözleme uygun olmamakta.

78
8
351
66
52
2
631
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.