4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Morpaofset Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Morpaofset Yayınları
4. Sınıf Morpaofset Yayınları Trafik Güvenliği Sayfa 39 Çalışma Zamanı ve Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Çalışma Zamanı

Taşıtlardan kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik alınabilecek tedbirleri araştırınız. Araştırma sonuçlarınızı aşağıdaki noktalı alana yazınız.

Cevap: Toplu ulaşım araçlarının daha çok kullanılması gerekir, petrol yakıtları yerine elektrikli araçlar arttırılabilir.

Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

1. Toplu taşıma araçlarını kullanmanın çevrenin korunmasına katkıları nelerdir?

Cevap: Daha az yakıt tüketimi olacağı için hava kirliliği daha az olacak, trafikte daha az araç olacağı için gürültü kirliliği daha az olur, daha az kaza olur.

2. Toplu taşıma araçlarını kullanmak ile trafik kazaları arasında nasıl bir ilişki vardır?

Cevap: İnsanların günlük yaşamda işlerine giderken kendi özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanması trafikte daha az aracın olması, daha az araç daha az kaza anlamına gelmektedir.

2011
944
955
305
304
175
1845
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum