4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları Sözcü Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları Sözcü Yayıncılık
4. Sınıf Sözcü Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 124 Neler Öğrendik? Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Neler Öğrendik?

Aşağıdaki soruları cevaplayarak boş bırakılan yerleri dolduralım.

a. Elektrik icat edilmeden önceki yaşam koşulları ile günümüz yaşam koşulları arasında ne gibi farklılıklar vardır?
Cevap
: Elektrik icat edilmeden önceki yaşam koşullarında aydınlatma ve iletişim gibi alanlarda sınırlılıklar vardı, ulaşım ve üretim süreçleri daha kısıtlıydı. Günümüzde ise elektrikle aydınlatma, iletişim ve üretim gibi birçok alanda büyük kolaylıklar sağlanmıştır.

b. Elektriğin icat edilmediği dönemde mi yoksa şimdiki dönemde mi yaşamayı tercih ederdiniz? Neden?
Cevap
: Günümüzdeki yaşam koşullarını tercih ederim çünkü elektriğin icat edilmediği dönemlerdeki yaşam koşulları daha zorlu ve kısıtlıydı.

c. Elektriğin icat edilmediği dönemlerde aydınlatma sorunu nasıl çözülüyordu?
Cevap
: Elektriğin icadından önceki dönemlerde aydınlatma sorunu genellikle mumlar, gaz lambaları ve yağlı lambalar gibi ışık kaynaklarıyla çözülüyordu.

ç. Hiçbir ışık kaynağının olmadığını düşünelim. Hayatımız bundan nasıl etkilenirdi?
Cevap
: Hiçbir ışık kaynağının olmadığı bir dünya, gece ve karanlık saatlerde yaşamı olumsuz etkilerdi. Gece çalışmaları, eğlenceler ve güvenlik sorunları ortaya çıkardı.

d. Günümüzdeki ışık kaynakları ile eski dönemlerdeki ışık kaynaklarını karşılaştıralım. Günümüzdeki ışık kaynaklarının olumlu yönlerini yazalım.
Cevap
: Günümüzdeki ışık kaynakları daha verimli, enerji tasarruflu ve çevre dostu. Ayrıca uzun ömürlü oldukları için daha az sık değiştirme gereksinimi duyulur.

e. Günümüzdeki aydınlatma araçlarının gelişiminde rol oynayan en önemli faktör ne olabilir?
Cevap
: Gelecekte daha fazla enerji tasarrufu sağlayan ve çevre dostu aydınlatma teknolojilerine ihtiyaç duyulabilir. Gelişmiş IoT (Nesnelerin İnterneti) entegrasyonuyla daha akıllı ve otomatik aydınlatma sistemleri geliştirilmek istenebilir.

f. Gelecekte ne gibi aydınlatma araçlarına ihtiyaç duyulabilir? Bir bilim insanı olsaydık aydınlatma teknolojileri ile ilgili ne gibi çalışmalar yapmak isterdik?
Cevap
: Bir bilim insanı olarak, enerji verimliliği yüksek, çevreye duyarlı, sağlığa uygun ve akıllı kontrol sistemleri ile entegre edilmiş aydınlatma teknolojileri üzerine çalışmalar yapmak isterdim.

1
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.