4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları Sözcü Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları Sözcü Yayıncılık
4. Sınıf Sözcü Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 129 Neler Öğrendik? Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3. Etkinlik

Etkinliğin Amacı

Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımının aile ve ülke ekonomisi bakımından öneminin farkına varmak. Tasarruflu kullanım konusunda etrafı bilinçlendirmek.

Neler Kullanacağız?

Fon karton, boya kalemleri, yapıştırıcı, konu ile ilgili görseller.

Nasıl Yapacağız?

Aydınlatma araçlarını tasarruflu kullanmak aile ve ülke ekonomisi açısından çok önemlidir. Çevremizdeki insanları bu konuda bilinçlendirmek için neler yapabileceğimizi düşünelim. Öğretmenimizin gözetiminde dört gruba ayrılalım. Her gruba ayrı ayrı görevler verelim.

1. Grup: Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımı ile ilgili bir reklam filmi tasarlayalım. Reklam filmimizi sınıfımızda canlandıralım.
2. Grup: Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımı ile ilgili fotoğrafta gösterildiği gibi reklam afişleri hazırlayalım. Malzemelerimizi kullanarak hazırladığımız afişi arkadaşlarımıza sunalım. Malzemelerimizi kullanırken yapıştırıcının zehirli bir madde olduğunu ve tehlikeli olabileceğini unutmayalım.
3. Grup: Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımı ile ilgili şarkı yazalım. Yazdığımız şarkıya, bedenimizi ve çeşitli nesneleri kullanarak ritimler ekleyebiliriz. Şarkımızı nesnelerle ve bedenimizle oluşturduğumuz ritimleri de kullanarak arkadaşlarımıza sunalım.
4. Grup: Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımı ile ilgilenen bir uzmanla televizyon röportajı yapalım. Önce röportaj sorularımızı hazırlayalım. Daha sonra aramızdan bir arkadaşımız konunun uzmanı rolüne girsin. Diğer grup arkadaşlarımız da televizyon röportajı için gerekli diğer kişilerin rolüne girsinler. Televizyon röportajımızı sınıfımızda canlandıralım.

Etkinlik sonuçlarımıza göre aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımı aile ve ülke ekonomisi için neden önemlidir?
Cevap
: Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımı, enerji maliyetlerini düşürerek aile ekonomisine katkı sağlar. Ayrıca enerji tasarrufu ülke ekonomisi için de önemlidir, çünkü enerji kaynaklarının verimli kullanımı enerji ithalatını azaltabilir.

2. Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanılması için neler yapabiliriz?
Cevap
: Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanılması için şunları yapabiliriz: LED veya CFL gibi enerji verimli ampuller kullanmak, ışığı gereksiz yere yanık bırakmamak, gün ışığından faydalanmak için perdeleri açık tutmak, aydınlatma araçlarını kullanırken gereksiz yere çok parlak yapmamak ve gerektiğinde lambaları kapatmak.

Neler Öğrendik?

Yandaki görseli inceleyelim. Görselle ilgili soruları cevaplayalım. Cevaplarımızı defterimize yazalım.

1. Görseldeki ışık kaynakları nelerdir?
Cevap
: Görseldeki ışık kaynakları: Avize, spot ve led lambalar.

2. Görseldeki ortamın aydınlatması uygun mudur? Neden?
Cevap
: Görseldeki ortam aydınlatması uygun değildir çünkü çok fazla ışık kaynağı var.

3. Bu ortamda siz olsaydınız daha tasarruflu bir aydınlatma için neler yapardınız?
Cevap
: Ben bu ortamda olsaydım ışık kaynaklarından sadece bir tanesi kullanırdım. Örneği sadece led lambalar yeterli olabilir.

0
45
1
15
0
10
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.