4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 22-23-24-25-26-27-28 Cevapları Meb Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 22-23-24-25-26-27-28 Cevapları Meb Yayınları
4. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Ünite: Yer Kabuğu ve Dünya’mızın Hareketleri Kayaçlar Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 22-23-24-25-26-27-28 MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları

Çevremizde bulunan taşlar nasıl oluşmuştur?

Cevap: Kayaçların oluşum süreçleri, dünya yüzeyinin dinamik yapısı ve içsel ısınma nedeniyle devam eden süreçlerdir. Bu süreçler, doğal kaynakları oluşturur ve yer yüzeyinin jeolojik tarihini şekillendirir. Kayaçlar, inşaat, sanat, enerji üretimi ve bilimsel çalışmalar gibi birçok farklı alanda kullanılır.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları

Kayaçların nasıl oluştuğunu açıklayınız.

Cevap: Kayaçlar, magmatik, sedimanter ve metamorfik olmak üzere üç ana türde oluşurlar. Magmatik kayaçlar, yerin içindeki magma'nın soğuması sonucu, sedimanter kayaçlar ise çeşitli çökeltilerin birikimi ve sertleşmesi sonucu oluşur.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları MEB Yayınları

Ürünlerin ekonomik değerini yapıldıkları ham maddeler de belirler. Ekonomik değer taşıyan kayaçların ham madde olarak çıkarılmasının ülkemiz için önemi nedir? Tartışınız.

Cevap: Kayaçların ekonomik değeri, içerdikleri mineraller ve hammaddeler açısından büyük bir öneme sahiptir. Ülkelerin ekonomik büyümesine, sanayileşmesine, istihdam yaratmasına ve enerji üretimine katkı sağlar. Aynı zamanda çevresel etkileri ve sürdürülebilirliği gözetmek önemlidir.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıda madenlerin kullanım alanları rakamlarla, maden görselleri ise harflerle verilmiştir. Madenler ile madenlerin kullanım alanlarını eşleştirerek harfleri numaraların yanına yazınız.

Cevap: 1- ç 2- b 3- a 4- d

Ülkemizde çıkarılan madenler ile ilgili bilgileri hangi kurumdan alabiliriz? Araştırınız. Araştırma sonuçlarını arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Ülkemizde çıkarılan madenlerle ilgili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ona bağlı olan Maden Tetkik Ve Arama Genel Müdürlüğü’nden alabiliriz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları

Ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan madenleri öğrendiniz. Bu madenler günlük hayatta kullandığınız hangi eşyaların yapımında kullanılmaktadır?

Altın: Kuyumculuk, süs eşyası, elektrik ve elektronik eşyaların yapımında, dişçilikte, madalya ve madeni para yapımında kullanılmaktadır.

Demir: İnşaat sektöründe, otomotiv, ulaşım, ev eşyaları, ve daha bir çok alanda kullanılmaktadır.

Mermer: İnşaatlarda, heykelcilikte ve süs eşyası üretiminde kullanılmaktadır.

Gümüş: Takı ve süs eşyası üretiminde kullanılır. Bunların yanında elektronik aletlerin üretiminde, ayna yapımında, fotoğrafçılıkta, diş hekimliğinde, gümüş para yapımında kullanılır.

75
519
26
441
44
103
295
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.