4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları Sözcü Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları Sözcü Yayınları
4. Sınıf Sözcü Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 50 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik

Etkinliğin Amacı

Kuvvetin cisim üzerindeki etkilerini kavramak.

Nasıl Yapacağız?

Aşağıdaki hikâye yardımıyla kuvvetin etkilerini düşünelim.

Defne, Duru, Furkan ve Eren evlerinin yakınındaki parkta bisiklet sürmek için ailelerinden izin aldılar. Eve zamanında döneceklerine ve bisiklet kullanırken dikkatli olacaklarına söz verdiler.

Bisikletlerine binmeden önce hepsi kasklarını taktı. Arkadaşları parkta bisikletlerini sürerken Eren, kaskını tam yerleştirmediğini fark etti. Hemen durup kaskını tekrar taktı. Kaskını takmak için durduğunda arkadaşlarının gerisinde kaldı. Onlara yetişebilmek için biraz hızlanması gerekti. Neyse ki kısa sürede arkadaşlarına yetişti. Defne, Duru, Furkan ve Eren neşe içinde bisikletlerini sürerken karşıdan yürüyüş yaparak gelen kişilere çarpmamak için yavaşladılar.

Çocuklar keyifle bisikletlerini sürerken bu sırada Defne, havanın kararmaya başladığını fark etti ve arkadaşlarına ailelerinin onları merak edebileceğini, artık eve dönmeleri gerektiğini hatırlattı. Hemen yönlerini değiştirip geldikleri yöne geri döndüler. Eve dönerken Duru yanlışlıkla yere atılan su şişesinin üzerinden geçti. Su şişesi ezildi ve şekli değişti. Furkan bisikletini durdurup yere atılan su şişesini çöpe attı. Çocuklar söz verdikleri gibi bisikletlerini dikkatlice sürüp eve zamanında gittiler.

Etkinlik sonuçlarımıza göre aşağıdaki sorulan cevaplayalım.

1. Eren, arkadaşlarına yetişebilmek için kuvvetin hangi etkisini uygulamış olabilir?
Cevap: Eren, arkadaşlarına yetişebilmek için hızlanma etkisi uygulamış olabilir.

2. Çocuklar yürüyüş yapanlara çarpmamak için ne yaptılar? Kuvvetin hangi etkisini kullandılar?
Cevap
: Çocuklar yürüyüş yapanlara çarpmamak için yavaşlama etkisini kullanmışlardır.

3. Çocukların bisikletli gezisinde kuvvetin yön değiştirici etkisine örnek olabilecek bir olay yaşandı mı?
Cevap
: Evet, çocuklar bisikletli gezisinde kuvvetin yön değiştirici etkisine örnek olabilecek bir olay yaşadılar. Eve dönerken yönlerini değiştirdiler, bu da kuvvetin yön değiştirme etkisini gösterir.

4. Duru, su şişesini ezince şişede ne gibi bir değişiklik olmuş olabilir? Şişe acaba tekrar eski hâline gelebilir mi?
Cevap
: Duru, su şişesini ezince şişede şekil değişikliği olmuş olabilir. Ancak su şişesi orijinal şeklini geri alabilir mi, bu fiziksel olarak mümkün olmayabilir, çünkü madde kalıcı şekil değişikliklerine uğrayabilir.

33
181
33
43
45
31
69
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.