4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Sözcü Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Sözcü Yayınları
4. Sınıf Sözcü Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 52 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kuvvet cisimlere hareket kazandırmanın yanı sıra cisimler üzerinde şekil değişikliğine de neden olur. Etkinliğimizde kuvvetin cisimlerin şeklini nasıl değiştirdiğini gözlemledik. Görsel 3.2’yi inceleyelim. Sizce fotoğraftaki cisimlerin şeklini nasıl değiştirmiş olabiliriz?
Cevap
: Bu örneklerde kuvvetin cisimlerin şeklini değiştirdiği gözlemlenmektedir. Her bir durumda, farklı bir kuvvet türü (darbe, sıkma, germe, bükme) uygulanarak cisimlerin şekli etkilenmiştir.

NELER ÖĞRENDİK

Türk Yıldızları’nı daha önce hiç izlediniz mi? Türk Yıldızları, Türk Hava Kuvvetlerinde özel yetiştirilmiş pilotlardır. Özel jetleriyle gösteri yaparlar. Binlerce kişi bu eşsiz gösteriyi zevkle seyreder. Başarılı pilotlarımız dünyanın her yerinde ilgiyle izlenirler. Yukarıda Türk Yıldızları’nın
bir gösterisine ait görseli görüyoruz. Türk Yıldızları’nın jetlerini havalandırdıkları anı düşünelim. Gösterilerini yaptıkları anı ve jetlerini tekrar piste indirdikleri anları düşünelim. Bu süreçte kuvvetle ilgili öğrendiğimiz ne gibi etkiler gerçekleşmiş olabilir? Defterimize birer cümle hâlinde yazalım.
Cevap
: Türk Yıldızları’nın jetlerini havalandırdıkları an, jetlerin hızlanma etkisiyle yükselirler. Gösterilerini yaptıkları an, jetlerin çeşitli manevralarla dönme ve yön değiştirme etkilerini kullanırlar. Jetlerini tekrar piste indirdikleri an, yavaşlama etkisiyle iniş yaparlar. Bu süreçte kuvvetlerin etkileri hızlanma, dönme, yön değiştirme ve yavaşlama gibi fiziksel olaylarla gözlemlenebilir.

4
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.