4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları Sözcü Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları Sözcü Yayınları
4. Sınıf Sözcü Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 55 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sizce mıknatıs her cisim üzerinde itme ya da çekme etkisini gösterir mi? Bu sorumuzun cevabını “Mıknatıs Neleri Çeker?” etkinliğimizi yaparak öğrenelim.

Etkinlik

Etkinliğin Amacı

Mıknatısın hangi tür maddeler üzerinde etkili olduğunu öğrenmek.

Neler Kullanacağız?

Çelik makas, altın ya da gümüş yüzük, plastik bardak, paket lastiği, toplu iğne, porselen kap, tahta çubuk, cam bardak, alüminyum folyo, tebeşir parçası, taş, mıknatıs.

Nasıl Yapacağız?

1. Malzemelerimizi fotoğraftaki gibi hazırlayalım. Mıknatısı bütün cisimlere tek tek yaklaştıralım. Neler olduğunu gözlemleyelim.
2. Mıknatısın çektiği ve çekmediği cisimleri tablodaki yerine yazalım.

Etkinlik sonuçlarımıza göre aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Mıknatıs tarafından hangi cisimler çekilmiştir? Sizce nedeni ne olabilir?
Cevap
: Mıknatıs tarafından çekilen cisimler demir veya çelik gibi manyetik maddelerdir. Mıknatıs, bu cisimleri çekebilir çünkü manyetik etkileşime sahiptir.

2. Mıknatısın cisimleri çekmesi için onlara temas etmesi gerekti mi?
Cevap
: Evet, mıknatısın cisimleri çekmesi için onlara temas etmesi gerekmektedir. Manyetik etkileşim temasla gerçekleşir. Cisimler mıknatısın manyetik alanına girdiğinde etkileşime girerler ve çekilirler.

218
92
133
0
2
0
64
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.