4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları Meb Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları Meb Yayınları
4. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 65 Pekiştirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

PEKİŞTİRELİM

Alkol ve Sigara Kullanımının Zararları

1. Aşağıda alkol ve sigara kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan çeşitli hastalıklar verilmiştir. Hastalıkların altındaki noktalı alanlara bu hastalıklara risk oluşturan zararlı alışkanlık alkolse “alkol”, sigaraysa “sigara”, ikisi birdense “alkol ve sigara” yazınız.
Cevap
: Kalp hastalıkları Sigara,
Karaciğer rahatsızlıkları Alkol,
Astım-Bronşit Sigara,
Beynin zarar görmesi Alkol-Sigara,
Sindirim rahatsızlıkları Alkol-Sigara,
Böbrek rahatsızlıkları Alkol

2. Alkol kullanımının bunların dışında insan hayatına hangi olumsuz etkileri vardır?
Cevap
: Alkol kullanımının diğer olumsuz etkileri arasında bağımlılık, karaciğer hasarı, beyin fonksiyonlarının bozulması, sosyal ve ilişkisel sorunlar yer alır.

3. Sigara kullanımının bunların dışında insan hayatına hangi olumsuz etkileri vardır?
Cevap
: Sigara kullanımının diğer olumsuz etkileri arasında akciğer hastalıkları, kanser riskinin artması, kalp hastalıkları, solunum sorunları ve cilt sağlığına zarar vermesi bulunur.

1
1
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.