4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Meb Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Meb Yayınları
4. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 89 2. Bölüm Sonu Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2. Bölüm Sonu Değerlendirme

Aşağıdaki ifadelerin bazıları doğru, bazıları yanlıştır. Şemadaki bilgilerin doğru ya da yanlış olduğuna karar vererek ilerleyiniz. Ulaştığınız çıkışı işaretleyiniz.

Mıknatıs, plastik tabağı çeker. (Y)
Mıknatısın “N” ve “S” olmak üzere iki farklı kutbu vardır. (D)
Mıknatıs; demir, nikel, kobalt gibi maddelerden yapılmış nesneleri temas ederek kendine çeker. (Y)
Cevap: 6. çıkış

Aşağıdaki soruların yanıtlarını boş bırakılan alanlara yazınız.

1. Mıknatısın yeni kullanım alanları ile ilgili neler düşünüyorsunuz?
Cevap
: Mıknatısların yeni kullanım alanları, tıbbi teşhis cihazlarından enerji depolama sistemlerine, ve hatta temiz enerji üretimine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayabilir. Teknoloji geliştikçe, mıknatıslar daha etkili ve verimli çözümler sunarak birçok sektörde inovasyona olanak tanıyabilir.

2. Güçlü mıknatısların kullanıldığı elektrik motorlarına sahip taşıtlar, gelecekte hayatımızda neleri değiştirebilir?
Cevap
: Elektrik motorlarına sahip taşıtlar, çevre kirliliğini azaltabilir ve fosil yakıt bağımlılığını düşürebilir. Aynı zamanda, bu tür taşıtlar daha düşük işletme ve bakım maliyetleri ile uzun vadede ekonomik faydalar sağlayabilir.

196
3
202
95
181
182
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.