4. Sınıf Fen Bİlimleri Sayfa 80 Cevapları Ata Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bİlimleri Sayfa 80 Cevapları Ata Yayıncılık
4. Sınıf Fen Bİlimleri Sayfa 80 Cevapları Ata Yayıncılık Proje Yapalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Üretimini yaptığımız Miknatıslı Kaza Önleme Sistemi'ni üretip, otomobiline taktırmak isteyenlere yönelik istesek reklamını nasıl yapacakk? Tahmin edelim. Ardından aşağıdaki satırları bu ürün için reklam panosuna götüreceğimiz bir ürün olacak. Ayrıca radyoda okumak için aşağıdaki kitabı bir reklam metni yazalım.

1. Problemin Belirlenmesi
Cevap : Pencerelerin kapanırken sert kazananı.

2. Araştırmanın Yapılması
Cevap : Araştırmalar daha önce bu problem için bir çözüm bulmamıştır.

3. Çözüm Alternatiflerinin Oluşturulması
Cevap : Pencerelerin kapanmasını sağlarken kontrol edebileceği bir manyetizma tasarlanabilir. Pencerenin içine çarparken zarar vermeyeceği Yumuşak bir cisim konabilir.

4. En İyi Çözümün Belirlenmesi
Cevap : Birinci kullanımdan daha fazla yararlandığımız. Çünkü ikinci çözüm hatları çok korunaklı bir çözüm değildir.

5. Ürün Test Edilmesi ve Geliştirilmesi
Cevap : Pencere ile kapanan anahtar bölümü manyetik alanı oluşturmak için bölümler kuruldu ve ilk denemeyi yaptık. Pencerenin açılması sırasında çalıştırma kesintilerini gözlemledik.

6. Sonuçların raporlanması
Cevap : Bu proje pencerelerinin daha uzun ömürlü olması için tasarlandı. Açıldıktan sonra setçe kapanan pencerelerin parçaları en aza indirmek için denemeler yapılmıştır. Pencere aralarına yumuşak ve sert cisimler konarak test edilmiştir. Sert cisimlerin penceresinin görüntüsüne zarar vermeyen gözlemlenirken, yumuşak cisimlerin penceresinin hedefinde pek etkili olmayan gözlemlenmiştir. Bu nedenle pencere kasasının içine eklenenler takılmıştır. Pencere hızlandırma isteklerinde kuruluşlar itme kuvveti ile bu hızı en aza indirmiştir. Bu proje parçaları ve takması ile birlikte 150 TL'ye mal olmuştur.

50
60
303
92
30
111
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.