Bir toplumda eşitliğin sağlanması topluma neler kazandırır

Bir toplumda eşitliğin sağlanması topluma neler kazandırır
Bir toplumda eşitliğin sağlanması topluma neler kazandırır, Eşitliğin sağlanabilmesi için ne yapılması gerektiğini yazınız.

Aşağıdaki açıklamaları inceleyiniz. Eşitliğin sağlanabilmesi için ne yapılması gerektiğini yazınız.

Eşitlik için şöyle yapılmalıdır.

Sınıf temsilcisi seçimlerinde sadece sınıf listesinin ilk beş sırasında yer alan kişilerin aday olma hakkının olması ne gibi sonuçlar doğurur?

İsteyen herkesin aday olma hakkının sağlanması gerekir.

Basketbol maçında kuralların sadece beyaz spor ayakkabı giyenler için geçerli olması

Hayır müsabaka esnasında herkese eşit haklar verilmeli kurallar herkes için eşit olmalıdır.

Değerlendirme Çalışmaları

Bir toplumda eşitliğin sağlanması topluma neler kazandırır?

O toplumu ileri taşır. O toplumda huzurun oluşmasını sağlar. O toplumdaki kötü olayların sona ermesini sağlamak açısından yardım eder.

Bir toplumda eşitlik ilkesi toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan ve huzur ve barış ortamını temin eden en önemli ilkelerden biridir. Toplumda eşitlik ilkesinin bir değer olarak benimsenmesi halk arasında sınıf farklılıklarının oluşmasına engel olmaktadır.

Bir toplumda eşitliğin sağlanması topluma önemli değerler kazandırır. Bunlar, hukukun üstünlüğü, suç oranının azalması, insanların sevgi ve saygı içinde yaşaması, birlik ve beraberlik içinde yaşaması, adalet ortamını paylaşmaları gibi yararları vardır. Böylece insanlar aynı değerlere sahip olarak aynı şartlarda yaşamalarını içselleştirebilirler.

Eşitlik ilkesi toplumun hukuka olan yakınlığı için önemlidir. Bu nedenle eşitlik ilkesinin korunması gerekir. Bu koruma ancak kanunlarla sağlanır. Hukukun üstünlüğü de burada doğar.

2934
2483
3301
680
817
911
2713
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum