4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 25 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ömer Diş Hekimine Gidiyor
Ömer, akşam yemeğini yerken birden dişinin ağrıdığını hissetti. Canı çok acıdığı için yemek yemeyi bırakarak odasına gitti. Tabağındaki yemeği bitirmediğini fark eden annesi Ömer’in yanına gelerek neden yemeğini bitirmediğini sordu. Ömer karnının doyduğunu, daha fazla yemek istemediğini söyledi.

Annesi bir süre sonra Ömer’e en sevdiği tatlıyı getirdi. Ömer tatlıyı hemen yemeye başladı. Fakat ilk çataldan sonra “Ah dişim!” diyerek tatlıyı yemeyi bıraktı ve ağladı. Annesi, o an Ömer’in dişinin ağrıdığını fark etti. Ömer’e sormadan diş doktorunu arayarak randevu aldı. Bunu duyan Ömer “Ben doktora gitmek istemiyorum. Eğer yemek yemezsem ağrım geçer.” diye kendi düşüncesini annesine söyledi. Bunun nedeni diş doktorundan korkmasıydı. Annesi, tedavi olmazsa ağrısının artacağını söyledi. Ömer, bunu duyunca doktora gitmeyi bir kez daha düşündü. Daha fazla ağrı çekmek istemediğine karar verdi. Bu kararını annesi ile paylaştı. Ertesi gün diş doktoruna gittiğinde biraz korkuyordu. Diş doktoru, Ömer’e hangi tedaviyi uygulayacağını anlattı ve tedavi sırasında kullanacağı malzemeleri gösterdi.
Ömer artık korkusunu yenmişti. Ağrıyan dişini tedavi ettirerek çok doğru bir karar verdiğini anladı.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.
1. Ömer, kendisini ilgilendiren hangi konuda düşüncesini söylemiştir?

Ömer, diş doktoruna gitmeyi istememesinin nedenini ifade etmektedir. Ömer, diş doktorundan korktuğu için gitmek istememektedir.

2. Ömer, diş doktoruna gitmeyi seçmeseydi ne gibi sorunlarla karşılaşabilirdi?
Eğer Ömer diş doktoruna gitmeyi seçmeseydi, diş ağrısı muhtemelen artar ve daha fazla acı çekerdi. Ayrıca diş problemi ilerleyebilir ve ciddi bir rahatsızlık haline gelebilirdi.

3. Kendi sağlığımızı ilgilendiren konularda tek başımıza karar vermemiz uygun olur mu? Bu konuda neden uzmanlardan destek almak gerekir?
Kendi sağlığımızı ilgilendiren konularda uzmanlardan destek almak önemlidir çünkü uzmanlar sorunun nedenini tespit edebilir, doğru tedaviyi uygulayabilir ve sağlığımızı korumamıza yardımcı olabilirler. Uzmanlar, deneyimleri ve bilgileriyle sağlık sorunlarına daha etkili çözümler sunabilirler. Bu nedenle sağlık sorunlarıyla ilgili uzman tavsiyeleri önemlidir.

1003
71
532
31
40
300
176
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.